Hel Kyckling i Airfryer Recept

Hel Kyckling i Airfryer

Att tillaga en hel kyckling i airfryer är ett utmärkt sätt att få en saftig och smakrik måltid med minimal ansträngning. Airfryerns cirkulerande varma luft garanterar att kycklingen blir jämnt tillagad och får en krispig yta utan de stora mängder olja som traditionell fritering kräver. Här är ett enkelt recept och några tips på hur du tillagar en hel kyckling i din airfryer.

Fördelarna med Airfryer-teknik

Airfryern använder het, cirkulerande luft för att effektivt laga maten, vilket ger den en krispig yta utan behovet av att dränka den i olja.

Detta innebär att tillagningen av en hel kyckling i airfryer inte bara är snabbare än i en traditionell ugn utan också erbjuder en hälsosammare slutprodukt. Dessutom låter airfryern dig uppnå en jämn tillagning över hela kycklingen, vilket ofta kan vara en utmaning i en vanlig ugn.

Tid och Temperatur: Nycklarna till Perfektion

En av de största fördelarna med att tillaga en hel kyckling i airfryer är hur väl man kan kontrollera tillagningstiden och temperaturen.

Airfryern värms upp snabbt och håller en konsekvent temperatur, vilket eliminerar gissningsleken som ofta följer med ugnstillagning. Detta innebär att även de mest oerfarna kockarna kan uppnå perfekt resultat varje gång.

Hälsosam Matlagning utan Kompromisser

Hälsomedvetna konsumenter drar stor nytta av airfryerns förmåga att producera krispiga och tillfredsställande rätter med mindre fett.

Tillagning av en hel kyckling i airfryer kräver inget tillsatt fett utöver det naturliga skinnet på kycklingen, vilket resulterar i en måltid som är lägre i kalorier och mättat fett jämfört med dess stekta motsvarigheter.

Hel Kyckling i Airfryer

Hel Kyckling i Airfryer

Att tillaga en hel kyckling i airfryer är inte bara enkelt och bekvämt, utan det ger också ett fantastiskt resultat som är svårt att uppnå med traditionella tillagningsmetoder. Med lite förberedelse kan du njuta av en hel kyckling som är både saftig inuti och krispig utanpå, perfekt för en familjemiddag eller en festlig tillställning.
5 från 2 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 6 portioner
Kalorier 245 kcal

Ingredienser
  

 • 1 hel kyckling ca 1-1,5 kg, anpassad efter storleken på din airfryer
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk svartpeppar
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1/2 tsk torkad rosmarin
 • 1/2 tsk torkad timjan
 • 2 vitlöksklyftor finhackade
 • Valfritt Citron och färska örter för att fylla kycklingen

Gör så här

 • Ta bort eventuella inälvor från kycklingen och skölj den väl både inuti och utanpå. Klappa sedan torr med hushållspapper.
 • Gnugga in kycklingen med olivolja. Blanda salt, svartpeppar, paprikapulver, rosmarin, timjan och vitlök i en skål och gnid sedan in blandningen över hela kycklingen, både utanpå och inuti.
 • För extra smak, fyll kycklingens hålighet med en halverad citron och några kvistar färska örter, som rosmarin eller timjan.
 • Förvärm din airfryer till 180°C. Om din airfryer inte har en förvärmningsfunktion, låt den bara gå tom i några minuter.
 • Placera kycklingen i airfryerkorgen, bröstsidan neråt. Tillaga i ca 30 minuter. Vänd sedan kycklingen så att bröstsidan är uppåt och tillaga i ytterligare 30 minuter, eller tills den inre temperaturen i det tjockaste partiet av kycklingen når 74°C. Tillagningstiden kan variera beroende på kycklingens storlek och din airfryers modell.
 • Ta ut kycklingen och låt den vila i ungefär 10 minuter innan du skär upp den. Detta låter safterna fördela sig jämnt och gör köttet ännu saftigare.

Tips

Använd en Kötttermometer: För att säkerställa att kycklingen är helt genomkokt är det bäst att använda en kötttermometer. Målet är en inre temperatur på 74°C.
Anpassa Storleken på Kycklingen: Se till att kycklingen får plats i din airfryer utan att röra vid värmeelementen.
Vänd Kycklingen Halvvägs: Genom att vända kycklingen under tillagningen får du en jämnare stekyta och krispig hud överallt.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 245kcal
Keyword göra hel kyckling i airfryer, Hel Kyckling i Airfryer, Panerad Kyckling i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top