Kycklingfilé i Airfryer Recept

Kycklingfilé i Airfryer

Kycklingfilé i airfryer är den perfekta rätten för de dagar då du vill ha en snabb, enkel och framförallt god middag. Med sin krispiga yta och saftiga mitt, kommer denna kycklingfilé att bli en favorit på nolltid.

Bra mat snabbt med airfryer

Tack vare airfryern kan du nu njuta av krispiga, saftiga måltider med minimal ansträngning och tid. En airfryer är ett mångsidigt köksverktyg som inte bara gör att du kan tillaga mat snabbare, men också hjälper till att bevara smakerna i dina rätter. Från lax i airfryer till kyckling och till och med bakverk, finns det en mängd olika recept som du kan prova på.

Hälsosamma alternativ med kycklingfilé

Kycklingfilé är ett utmärkt val för de som söker hälsosamma måltidsalternativ. Den är rik på protein och låg på fett, vilket gör den till en bra källa till mättande protein. Dessutom är kyckling väldigt mångsidigt och kan anpassas till många olika recept och smaker.

Airfryer – Ett miljövänligt val

Utöver att vara praktiskt och tidseffektivt, är användning av en airfryer också mer energieffektivt jämfört med traditionell matlagning i ugn eller stekpanna. Det innebär att du kan njuta av dina favoriträtter samtidigt som du gör ett mer hållbart val för miljön.

Med kycklingfilé i airfryer som en av dina go-to-recept, kan du vara säker på att du alltid har en snabb, läcker och hälsosam måltid till hands.

Kycklingfilé i Airfryer

Kycklingfilé i Airfryer

Kycklingfilé i airfryer är en superenkel rätt att tillaga. Kycklingen får en härlig gyllenbrun yta medan insidan förblir saftig och mör. Perfekt för en snabb vardagsmiddag!
4,14 från 89 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 240 kcal

Ingredienser
  

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Förvärma din airfryer till 180 grader.
  • Pensla kycklingfiléerna med olivolja och krydda sedan med salt, peppar och paprikapulver.
  • Placera kycklingfiléerna i airfryerkorgen. Se till att det finns utrymme mellan filéerna för att luften ska kunna cirkulera.
  • Stek kycklingfiléerna i airfryern i cirka 20-25 minuter, eller tills köttet är genomstekt och inte längre rosa i mitten. Tiden kan variera beroende på tjockleken på dina kycklingfiléer.
  • Låt kycklingfiléerna vila i några minuter innan du skär i dem. Detta hjälper till att behålla saftigheten.

Tips

Notera: Servera kycklingfiléerna med en fräsch sallad eller rostade grönsaker för en komplett måltid.

Nutrition

Kalorier: 240kcal
Keyword Kycklingfilé i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top