Blomkål i Airfryer Recept

Blomkål i Airfryer

Blomkål i airfryer är ett enkelt, hälsosamt och otroligt gott tillbehör som passar till en mängd olika rätter. Att tillaga blomkål i en airfryer gör att du får en härlig krispighet på utsidan samtidigt som blomkålen förblir mjuk och saftig inuti. Här är ett enkelt recept för att göra blomkål i airfryer.

Varför Är Blomkål Perfekt för Airfryer?

Blomkålens fasta struktur gör den idealisk för airfryer-tillagning. Den kan utveckla en härlig krispighet på utsidan samtidigt som den behåller sin saftighet inuti. Till skillnad från traditionell fritering, behöver du inte använda mycket olja, vilket gör rätten både hälsosammare och mindre kaloririk.

Hur Förbereder Man Blomkål för Airfryer?

Börja med att tvätta blomkålshuvudet noggrant. Det är viktigt att torka det väl för att undvika att det blir ångkokt istället för krispigt under tillagningen.

Dela blomkålen i jämnstora buketter. Detta säkerställer inte bara en enhetlig tillagning utan gör också att kryddorna fördelas jämnt.

Ett lätt lager olja tillsammans med dina favoritkryddor är allt som behövs. En jämn fördelning av kryddorna bidrar till en rik smakprofil.

Temperatur och Tid

Att hitta rätt balans mellan temperatur och tid är nyckeln till perfekt tillagad blomkål. En temperatur på 200°C i ungefär 15-20 minuter brukar ge bra resultat, men tiden kan variera beroende på storleken på buketterna och önskad krispighet.

Kan Man Göra Andra Rätter med Blomkål i Airfryer?

Absolut! Förutom att servera den som ett sidotillbehör, kan blomkålen användas som bas för en mängd olika rätter. Tänk blomkål ”vingar”, blomkål ”stekar” eller till och med blomkåls”ris” – möjligheterna är oändliga.

Blomkål i Airfryer

Blomkål i Airfryer

Blomkål i airfryer är inte bara ett hälsosamt alternativ, utan också ett otroligt smakrikt tillbehör som kan höja vilken måltid som helst. Dess enkla tillagning gör det till ett utmärkt val för snabba middagar eller när du vill ha något gott och näringsrikt utan att behöva lägga ner mycket tid eller ansträngning.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Tillbehör
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 121 kcal

Ingredienser
  

  • 1 huvud blomkål uppdelad i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • Valfritt 1/2 tsk vitlökspulver eller paprikapulver för extra smak

Gör så här

  • Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Detta säkerställer att de tillagas jämnt i airfryern.
  • Lägg blomkålsbuketterna i en stor skål. Tillsätt olivolja, salt, svartpeppar och eventuella andra valfria kryddor. Blanda väl så att alla blomkålsbitar täcks av olja och kryddor.
  • Förvärm din airfryer till 200°C om din modell har en förvärmningsfunktion. Detta steg är inte nödvändigt för alla airfryermodeller, men det kan hjälpa till att uppnå en jämnare krispighet.
  • Lägg de kryddade blomkålsbuketterna i airfryerkorgen. Se till att de inte ligger för tätt så att luften kan cirkulera fritt runt dem. Tillaga i 15-20 minuter, eller tills blomkålen är gyllenbrun och krispig på utsidan. Skaka korgen försiktigt halvvägs genom tillagningstiden för att säkerställa jämn tillagning.
  • Servera den nyfriterade blomkålen direkt. Blomkålen kan avnjutas som den är eller tillsammans med en dipp, såsom en tzatziki eller hummus för extra smak.

Tips

Variera Kryddningen: Känn dig fri att experimentera med olika kryddor beroende på vad du föredrar. Currypulver, cayennepeppar eller en blandning av örter kan ge en härlig twist.
För Bästa Resultat: Se till att blomkålsbuketterna är torra innan du kryddar dem. Detta hjälper till att uppnå en bättre krispighet.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 121kcal
Keyword blomkål i airfryer, friterad blomkål i airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top