Friterade Bananer i Airfryer Recept

Friterade Bananer i Airfryer

Friterade bananer är en favoritdessert i många kulturer, särskilt inom asiatisk matlagning. Det är enkelt att förstå varför – söta, varma bananer med en krispig, gyllene yttre är svåra att motstå. Trots detta kan tanken på att fritera hemma vara avskräckande för vissa, med tanke på oljemängden och stöket som ofta är förknippat med processen.

Här kommer dock Airfryern till räddning. Med denna fantastiska apparat kan du uppnå samma krispiga resultat som vid traditionell fritering, men med mycket mindre olja och röra. Dessutom, i jämförelse med ugnen, ger Airfryern snabbare resultat och perfekt, jämn tillagning varje gång.

Om du ännu inte har testat att göra friterade bananer i din Airfryer, är du definitivt på väg att upptäcka en ny favoritmetod!

Varför Använda Airfryer för att Göra Friterade Bananer?

Airfryern har blivit en alltmer populär köksapparat, och det är lätt att förstå varför. Den använder varmluftsteknik för att cirkulera het luft runt maten, vilket gör att du kan få till samma krispiga yta som du skulle få med traditionell fritering, men med mycket mindre olja. Detta gör Airfryern till ett hälsosammare alternativ för att göra dina favoritfriterade maträtter, inklusive friterade bananer.

Dessutom, om du lagar friterade bananer i Airfryern, blir det betydligt mindre röra att städa upp efteråt jämfört med traditionell fritering. Ingen oljesprut eller oljestänk att oroa sig för, och de flesta delar av Airfryern kan enkelt tvättas i diskmaskin.

En annan fördel med att använda Airfryer för att göra friterade bananer är att du kan lägga in dem och sedan glömma dem tills de är klara. Du behöver inte stå och övervaka dem hela tiden, vilket du ofta måste göra med traditionell fritering. Detta gör processen bekväm och stressfri.

Och slutligen, men inte minst, smakar friterade bananer gjorda i Airfryer helt fantastiskt. De blir perfekt krispiga på utsidan, medan insidan förblir underbart mjuk och söt. Så om du letar efter ett enkelt, smidigt och hälsosamt sätt att göra friterade bananer, ge Airfryern ett försök!

Friterade Bananer i Airfryer

Friterade Bananer i Airfryer

Friterade bananer är en populär dessert som du kan hitta i många asiatiska länder. Med hjälp av en Airfryer kan du göra en hälsosammare version av denna söta godsak, utan extra olja som krävs vid traditionell fritering. Söt, varm och lite krispig på utsidan, är dessa friterade bananer en perfekt efterrätt eller snack.
4,86 från 7 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Snack
Kök asiatiska
Portioner 4 bananer
Kalorier 142 kcal

Ingredienser
  

 • 4 mogna bananer
 • 1 dl ströbröd
 • 2 ägg eller äggsubstitut för en vegan version
 • 1 msk kanel
 • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

 • Skala bananerna och skär varje banan i halvan.
 • Vispa upp äggen i en skål och tillsätt vaniljextraktet.
 • Blanda ströbröd och kanel i en separat skål.
 • Doppa varje bananhalva först i äggblandningen, sedan rulla i ströbrödsblandningen tills den är helt täckt.
 • Placera de panerade bananerna i Airfryer-korgen, se till att de inte överlappar varandra.
 • Ställ in Airfryern på 180 grader Celsius och tillaga i 10 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga.
 • Servera dina friterade bananer direkt från Airfryern med din favoritglass eller lite honung drizzled ovanpå.

Tips

Tänk på att tillagningstiden kan variera beroende på din specifika Airfryer-modell. Kontrollera dina bananer efter cirka 8 minuter för att försäkra att de inte bränns.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 142kcal
Keyword Ägg i Airfryer, friterad banan airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top