Fryst Kyckling i Airfryer Recept | Kycklingfilé

Fryst Kyckling i Airfryer

Att tillaga fryst kycklingfilé i en airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att förbereda en hälsosam måltid. Airfryern gör det möjligt att få en saftig och välsmakande kycklingfilé med minimal förberedelse. Här är ett enkelt recept för att tillaga fryst kycklingfilé i din airfryer.

Den Bekväma Vägen till Saftig Kyckling

Traditionellt sett har tillagning av fryst kyckling krävt förhandsplanering för att säkerställa att kycklingen är helt upptinad innan den hamnar i ugnen eller på stekpannan. Airfryern eliminerar detta steg, vilket gör det möjligt att gå från frys till tallrik på betydligt kortare tid. Den hetta som cirkulerar effektivt i en airfryer säkerställer att kycklingen blir genomlagad och får en härlig yta, samtidigt som den behåller sin saftighet inuti.

Hälsosammare Måltider på Ditt Villkor

En av de största fördelarna med airfryer-tekniken är dess förmåga att producera krispiga och välsmakande rätter med minimalt eller inget tillsatt fett. Detta står i skarp kontrast till traditionell fritering, som ofta kräver stora mängder olja. För hälsomedvetna individer erbjuder airfryern ett sätt att njuta av sina favoriträtter på ett sätt som är både gott och bättre för hälsan.

Tips för Perfekta Resultat

För att maximera smaken och konsistensen av fryst kyckling tillagad i airfryer, finns det några nyckelstrategier att hålla i åtanke:

 • Förvärm Airfryern: Precis som med en traditionell ugn, hjälper förvärmning till att säkerställa jämn tillagning och optimala resultat.
 • Använd Marinader och Kryddor: Även om det inte är nödvändigt, kan marinader och kryddor hjälpa till att förbättra smaken. Pensla kycklingen med din favoritmarinad eller strö över kryddor innan tillagning.
 • Undvik Överbelastning: För att luften ska kunna cirkulera fritt och tillaga kycklingen jämnt, är det viktigt att inte överbelasta airfryerkorgen.
 • Vänd Kycklingen Halvvägs: Genom att vända kycklingen halvvägs genom tillagningstiden säkerställer du att alla sidor får en fin yta och blir genomlagade.

Läs också: Marinad med Honung för Kyckling

Fryst Kyckling i Airfryer

Fryst Kyckling i Airfryer – Kycklingfilé

Att tillaga fryst kycklingfilé i airfryer är inte bara bekvämt och tidsbesparande, utan det är också ett hälsosamt alternativ som minskar behovet av extra fett. Med detta enkla recept kan du njuta av en mångsidig och välsmakande kycklingrätt på nolltid.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 22 minuter
Total tid 32 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 1 kycklingfilé
Kalorier 185 kcal

Ingredienser
  

 • 2 Frysta kycklingfiléer antal beroende på behov och storleken på din airfryer
 • 1 msk olivolja eller smör
 • Salt efter smak
 • Svartpeppar efter smak
 • Önskade kryddor t.ex. paprikapulver, vitlökspulver, torkad oregano eller timjan

Gör så här

 • Förvärm din airfryer till 180°C. Om din airfryer inte har en förvärmningsfunktion, kan du helt enkelt låta den gå tom i några minuter innan du lägger i kycklingen.
 • Pensla de frysta kycklingfiléerna med olivolja eller smält smör. Krydda dem sedan jämnt med salt, svartpeppar och andra valfria kryddor.
 • Placera de kryddade, frysta kycklingfiléerna i airfryerkorgen. Se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan filéerna för att luften ska kunna cirkulera fritt.
 • Stek i airfryern i ca 18-22 minuter, beroende på storleken på kycklingfiléerna. Vänd dem halvvägs genom tillagningstiden för att säkerställa jämn tillagning.
 • Använd en kötttermometer för att kontrollera att kycklingfiléerna har nått en säker inre temperatur på minst 74°C. Om inte, låt dem tillagas några minuter till.
 • Låt kycklingfiléerna vila i några minuter efter tillagning för att låta safterna fördela sig jämnt. Servera sedan varma med dina favorittillbehör.

Tips

Servera kycklingfiléerna med en sida av ångade grönsaker eller en fräsch sallad för en lätt och hälsosam måltid.
Skiva kycklingfiléerna och lägg dem på toppen av en stor grönsallad för en matig kycklingsallad.
Använd kycklingfiléerna som bas för en kycklingpasta eller en kycklingwrap för en mättande lunch eller middag.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 185kcal
Keyword Fryst Kycklingfilé i Airfryer, göra hel kyckling i airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top