Lax i Airfryer Recept – Snabb Laxfilé

lax i airfryer

Lax i airfryer är inte bara en vacker maträtt, det är också ett hälsosamt och lättillgängligt alternativ för de flesta måltider. Med sin rika smak och sin enkelhet att laga, är det ingen överraskning att den här rätten snabbt har blivit en favorit bland många hemmakockar.

Njut av hälsosamma måltider med airfryer

Airfryern har blivit ett oumbärligt redskap i köket för många hälsoinriktade hemmakockar. Förmågan att tillaga mat med minimal olja utan att kompromissa med smaken är en stor fördel. Den snabba tillagningstiden gör det möjligt att njuta av nyttiga och läckra måltider på nolltid, precis som vår lax i airfryer.

Lax – En utmärkt källa till Omega-3

Lax är känd för att vara en utmärkt källa till Omega-3-fettsyror, som är väsentliga för en hälsosam kost. Omega-3 bidrar till att sänka blodtrycket, minska inflammation och stärka immunförsvaret. Dessutom ger laxen dig också högkvalitativt protein och en rad andra viktiga näringsämnen.

Utvidga dina airfryer-recept

Lax i airfryer är bara början. Det finns en uppsjö av andra rätter du kan laga i din airfryer, från krispiga fiskpinnar i airfryer till saftiga kycklinglår och även söta godsaker. Med airfryern kan du skapa måltider som är både hälsosamma och utsökta, och samtidigt spara tid i köket.

Fördelar med att Tillaga Laxfilé i Airfryer

En av de största fördelarna med att använda en airfryer för att tillaga lax är den minskade mängden olja som behövs. Traditionella matlagningsmetoder, som stekning, kräver ofta mycket olja som absorberas av maten. I en airfryer cirkulerar varm luft runt maten, vilket tillagar den jämnt utan att tillsätta extra fett. Detta resulterar i en hälsosammare måltid, med färre kalorier och mindre mättat fett.

En annan stor fördel med att använda en airfryer är enkelheten i rengöringen. Eftersom mycket mindre olja används jämfört med traditionell fritering, blir det mindre röra att städa upp efter matlagningen. De flesta delar i airfryern är också diskmaskinsäkra, vilket underlättar rengöringen ännu mer.

lax i airfryer

Lax i Airfryer – Snabb Laxfilé

Lax i airfryer är en enkel och läcker rätt som både är hälsosam och snabb att tillaga. Laxen blir perfekt varje gång – krispig på utsidan och saftig och flakig på insidan.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 17 minuter
Måltid Middag
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 350 kcal

Ingredienser
  

 • 2 laxfiléer cirka 200g vardera
 • 1 tesked olivolja
 • Salt och peppar efter smak
 • 1 tesked citronsaft
 • Färsk dill för garnering

Gör så här

 • Förvärma din airfryer till 180 grader.
 • Pensla laxfiléerna med olivolja och krydda sedan med salt och peppar.
 • Placera laxfiléerna i airfryerkorgen med skinnsidan nedåt. Se till att det finns utrymme mellan filéerna för att luften ska kunna cirkulera.
 • Stek laxen i airfryern i cirka 10-12 minuter, eller tills den är genomstekt och flakar sig lätt med en gaffel. Tiden kan variera beroende på tjockleken på dina laxfiléer.
 • Ta ut laxen och pressa över lite citronsaft.
 • Garnera med färsk dill och servera genast.

Tips

Notera: Servera laxen med en sida av färska grönsaker och klyftpotatis för en komplett måltid.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 350kcal
Keyword airfryer lax, lax, Lax i Airfryer, laxfile airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top