Pad Thai Sås Recept

Pad Thai Sås

Pad Thai Sås är en viktig del av det traditionella thailändska köket. Denna sås skapar en perfekt balans mellan sötma, surhet och umamismak. Med huvudingredienser som tamarindpasta, fisk sås, och palmsocker, ger denna sås Pad Thai rätten dess distinkta och minnesvärda smak.

Hur lagar man Pad Thai Sås?

Att göra Pad Thai Sås hemma är lättare än du kanske tror. Allt du behöver är några få ingredienser och en liten kastrull. Du kombinerar helt enkelt alla ingredienserna och låter dem koka tills de bildar en smakrik och något tjock sås.

Var kan man använda Pad Thai Sås?

Även om Pad Thai Sås främst används i rätten Pad Thai, kan du använda den i många andra rätter. Denna sås fungerar utmärkt som en marinad för kyckling eller tofu, som en smaksättning för nudel- och risrätter, eller som en dipp för färska vårrullar. Prova att använda den i Gyoza för att lägga till lite thailändsk flair i denna klassiska japanska dumpling.

Förvaring av Pad Thai Sås

Efter att du har lagat Pad Thai Såsen, låt den svalna och förvara den sedan i en lufttät behållare i kylskåpet. Den bör hålla i upp till en vecka, vilket gör det lätt att alltid ha några till hands för att snabbt lägga till smak till dina måltider.

Att göra Pad Thai Sås hemma

Att göra din egen Pad Thai Sås ger dig möjligheten att anpassa smakerna efter dina egna preferenser. Om du föredrar en sötare sås, kan du tillsätta mer socker. Om du gillar mer syra, öka mängden tamarindpasta. Och om du gillar mer värme, tillsätt mer chili pulver. Med detta hemlagade recept, är du chefen över ditt kök!

Kom ihåg att matlagning är en konst, och varje konstnär har sin egen unika stil. Lycka till och njut av matlagningen!

Pad Thai Sås

Pad Thai Sås

Pad Thai sås är en grundläggande komponent i den traditionella thailändska rätten Pad Thai. Såsen är sötsyrlig och har en stark umamismak. Här är ett enkelt recept på hur du kan göra din egen Pad Thai-sås hemma. Detta recept ger ca 4 portioner.
5 från 2 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 13 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Sås
Kök Thai
Portioner 1 portion
Kalorier 121 kcal

Ingredienser
  

  • 3 msk fisk sås
  • 1 msk tamarind pasta
  • 2 msk palmsocker eller brunt socker
  • 1/2 tsk chili pulver eller mer efter smak
  • 1/2 dl vatten

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en liten kastrull.
  • Koka upp på medelvärme. Rör om tills sockret har löst sig helt.
  • Smaka av och justera smaken efter behov. Om du vill ha mer sötma, tillsätt mer socker; om du vill ha mer syra, tillsätt mer tamarind pasta; om du vill ha mer hetta, tillsätt mer chili pulver.
  • Ta bort från värmen och låt svalna. Såsen kommer att tjockna när den svalnar.
  • Förvara i en lufttät behållare i kylskåpet. Använd inom en vecka.

Tips

Din hemlagade Pad Thai-sås är nu klar att användas i din favoriträtt. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 121kcal
Keyword Pad Thai
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top