Ägg och mjölk är traditionella ingredienser i de flesta brownie-recept, men för dem som följer en vegansk kost eller har allergier mot dessa ingredienser, finns det alternativ. Faktum är att det är helt möjligt att baka ljuvligt rika och fudgy brownies utan att använda ägg eller mjölk, med några smarta substitut som behåller den fuktiga och rika textur som brownies är kända för.
Brownies Utan Ägg och Mjölk
Att undvika ägg och mjölk i bakning behöver inte betyda att du missar den rika, fudgy konsistensen som är kännetecknande för brownies. Med användning av ingredienser som äppelmos, banan eller avokado som äggsubstitut, och växtbaserade mjölkalternativ, kan du skapa fantastiska veganska brownies.
I den följande artikeln kommer vi att utforska hur du skapar dessa ljuvligt chokladiga brownies utan ägg och mjölk.
Veganska Brownies
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl kakao av god kvalitet
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2,5 dl socker
- 1,5 dl kokosolja
- 2 tsk vaniljextrakt
- 240 ml osötad mandelmjölk
- 120 ml äppelmos
Gör så här
- Förvärm ugnen till 180 grader Celsius och klä en 20×20 cm stor bakform med bakplåtspapper.
- I en stor skål, blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
- I en annan skål, blanda samman socker, smält kokosolja, vaniljextrakt, mandelmjölk och äppelmos.
- Blanda de våta och torra ingredienserna tills de är väl blandade.
- Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan.
- Baka i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en provsticka kommer ut med några fuktiga smulor. Låt svalna helt i formen innan du skär i bitar.