Veganska Brownies Recept | Utan Ägg och Mjölk

Veganska Brownies

Ägg och mjölk är traditionella ingredienser i de flesta brownie-recept, men för dem som följer en vegansk kost eller har allergier mot dessa ingredienser, finns det alternativ. Faktum är att det är helt möjligt att baka ljuvligt rika och fudgy brownies utan att använda ägg eller mjölk, med några smarta substitut som behåller den fuktiga och rika textur som brownies är kända för.

Brownies Utan Ägg och Mjölk

Att undvika ägg och mjölk i bakning behöver inte betyda att du missar den rika, fudgy konsistensen som är kännetecknande för brownies. Med användning av ingredienser som äppelmos, banan eller avokado som äggsubstitut, och växtbaserade mjölkalternativ, kan du skapa fantastiska veganska brownies.

I den följande artikeln kommer vi att utforska hur du skapar dessa ljuvligt chokladiga brownies utan ägg och mjölk.

Veganska Brownies

Veganska Brownies

Dessa veganska brownies är djupt chokladiga, fudgy och helt fantastiska. Med enkla ingredienser kan du skapa en brownie som tillfredsställer även de mest ivriga chokladälskarna, allt utan att använda några animaliska produkter.
Inga betyg
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Dessert
Kök USA
Portioner 16 bitar
Kalorier 214 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao av god kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl kokosolja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 240 ml osötad mandelmjölk
  • 120 ml äppelmos

Gör så här

  • Förvärm ugnen till 180 grader Celsius och klä en 20×20 cm stor bakform med bakplåtspapper.
  • I en stor skål, blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
  • I en annan skål, blanda samman socker, smält kokosolja, vaniljextrakt, mandelmjölk och äppelmos.
  • Blanda de våta och torra ingredienserna tills de är väl blandade.
  • Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan.
  • Baka i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en provsticka kommer ut med några fuktiga smulor. Låt svalna helt i formen innan du skär i bitar.

Tips

Dessa veganska brownies är underbart rika och kladdiga, med en intensiv chokladsmak. Perfekt att servera som en dessert eller ett mellanmål, och tillräckligt goda för att tillfredsställa även de mest ivriga chokladälskarna.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 214kcal
Keyword Brownies Utan Ägg, Brownies Utan Ägg och Mjölk, Brownies Utan Mjölk, Veganska Brownies
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top