Torskrygg Sous Vide Recept

Torskrygg Sous Vide

Att tillaga torskrygg med sous vide-metoden är ett fantastiskt sätt att verkligen lyfta fram smakerna och behålla fiskens saftighet. Den här tekniken, som en gång var förbehållen professionella kockar, har blivit allt mer populär i hemköken tack vare dess förmåga att ge perfekta resultat varje gång.

Sous vide, som bokstavligen betyder ”under vakuum” på franska, innebär att mat tillagas på en mycket specifik temperatur i ett vattenbad, vilket gör det möjligt att uppnå en jämn tillagning inifrån och ut.

Varför använda sous vide för fisk?

Sous vide-metoden är särskilt lämplig för fisk och skaldjur, eftersom den hjälper till att behålla den delikata texturen och förhindrar överkokning. Traditionella metoder, såsom stekning eller grillning, kan ofta resultera i torr och tråkig fisk. Men med sous vide, kommer du att uppnå ett mjukt och smältande resultat varje gång.

Vad man kan servera med torskrygg sous vide

Torskrygg sous vide kan serveras med en mängd olika tillbehör. Till exempel, det passar perfekt med kokt potatis, ris eller quinoa, och en färgglad blandning av ångade grönsaker. För en riktig gourmetupplevelse, prova att servera den med en krämig vitvinssås eller en fräsch citronsås.

För mer inspiration på hur du kan använda din sous vide, kolla in vårt recept på Bakad Potatis i Airfryer. Airfryern är ännu ett köksverktyg som revolutionerar sättet vi lagar mat på, och tillsammans med sous vide kan du skapa riktigt minnesvärda måltider.

Att uppnå perfektion med sous vide

Det bästa med sous vide är att den ger dig så mycket kontroll över tillagningsprocessen. Genom att ställa in en specifik temperatur, kan du vara säker på att din torskrygg kommer ut perfekt varje gång. Kom ihåg att tiden och temperaturen kan behöva justeras något beroende på tjockleken på din fiskfilé.

Med sous vide kan du ta din matlagning till nästa nivå och verkligen imponera på dina gäster. Prova vår torskrygg sous vide recept idag och upptäck skillnaden själv!

Torskrygg Sous Vide

Torskrygg Sous Vide

Denna torskrygg sous vide recept ger dig en perfekt tillagad fisk varje gång – saftig, ömt och fylld med smak. Sous vide tekniken innebär att du tillagar maten på låg temperatur i ett vattenbad, vilket resulterar i en oslagbar textur och smak.
5 från 2 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 220 kcal

Ingredienser
  

 • 4 torskryggfiléer ca 150-200 gram var
 • 1 msk msk olivolja
 • Salt och peppar
 • smör
 • Valfria örter till exempel dill eller persilja

Gör så här

 • Värm upp ditt sous vide vattenbad till 54°C.
 • Krydda torskryggfiléerna med salt och peppar på båda sidorna. Placera varje filé i en vakuumförpackningspåse tillsammans med en klick smör och några örter.
 • Försegla påsarna med en vakuumförpackare. Placera påsarna försiktigt i vattenbadet.
 • Låt torsken tillagas i vattenbadet i cirka 30-40 minuter. Se till att påsarna är helt nedsänkta i vatten under hela tillagningen.
 • Ta försiktigt ut påsarna ur vattenbadet. Öppna påsarna och ta ut torskryggfiléerna.
 • För en extra fin yta, värm en stekpanna med lite olja på hög värme. Lägg i torskryggfiléerna och stek dem snabbt på varje sida, bara några sekunder, så de får en fin gyllenbrun yta.

Tips

Servera omedelbart, gärna med kokt potatis och en krämig vitvinssås. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 220kcalProtein: 42gFat: 5g
Keyword Sous Vide, Torskrygg Sous Vide
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top