Flankstek Sous Vide Recept

Flankstek Sous Vide

För matälskare som söker den ultimata köttupplevelsen har sous vide-metoden blivit något av en revolution. Från restauranger till hemmakök, tar denna innovativa matlagningsmetod smak och textur till helt nya nivåer. Och när det gäller mer robusta styckdetaljer som flankstek, gör sous vide det möjligt att få ut det mesta av denna undervärderade del.

Varför Flankstek?

Flankstek, känt för sin robusta smak och muskelrik struktur, är ofta ett budgetvänligt val jämfört med dyrare snitt som file. Men när du använder sous vide-metoden blir resultatet ett häpnadsväckande mört och smakrikt kött som kan stå upp mot de dyraste snitten.

Det är därför vi älskar att använda sous vide för flankstek.

Vetenskapen bakom den fantastiska smaken

Sous vide, som bokstavligen översätts till ”under vakuum” på franska, innebär att maten förseglas i en plastpåse och sedan tillagas i ett vattenbad vid en noggrant kontrollerad temperatur.

Detta innebär att du får fullständig kontroll över tillagningstemperaturen, vilket eliminerar risken för överkokning och ger en perfekt konsistens varje gång.

Perfekt för helggrillen eller middagsfesten

Med dess djupa smak och härligt mör struktur, passar flankstek perfekt för en helggrill eller för en festlig middag. Servera med rostade rotsaker eller en frisk sallad för en komplett måltid.

Och glöm inte att hänvisa till vårt recept på sous vide oxfile för att visa hur vi även använder denna teknik för mer traditionella köttskärningar.

Flankstek Sous Vide

Flankstek Sous Vide

Sous vide-metoden för flankstek ger en exceptionell mörhet och smak till denna vanligtvis tuffa bit kött. Med rätt tid och temperatur förvandlar du denna budgetvänliga styckdetalj till en gourmetupplevelse.
4,67 från 3 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 12 t
Total tid 12 t 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 330 kcal

Ingredienser
  

 • 1 kg flankstek
 • 1 kvist färsk rosmarin
 • 1 kvist färsk timjan
 • 2 msk olivolja för stekning
 • 2 vitlöksklyftor krossade
 • Salt och peppar

Gör så här

 • Förbered ditt sous vide-bad och ställ in det på 57°C.
 • Krydda flanksteken med salt och peppar på alla sidor. Lägg sedan i en vakuumförpackning tillsammans med krossad vitlök och örter.
 • Försegla påsen ordentligt och sänk ner den i vattenbadet. Tillaga i 12 timmar.
 • När tiden är ute, ta bort köttet från påsen. Spara några matskedar av vätskan för såsen.
 • Värm en stekpanna med olivolja över hög värme. Stek köttet snabbt på varje sida tills det blir en fin yta.
 • Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär det mot fibrerna. Servera med lite av vätskan på toppen.

Tips

Tips: För en ännu intensivare smak kan du marinera köttet över natten innan du tillagar det sous vide. Använd din favoritmarinad och låt köttet suga upp alla de läckra smakerna.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 330kcal
Keyword Flankstek Sous Vide
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top