Bakad Potatis i Airfryer Recept

Bakad potatis i Airfryer

Airfryern har blivit ett viktigt inslag i våra kök, tack vare dess mångsidighet och hälsosamma matlagning. Men det är inte allt den kan göra – airfryern är mycket mer än bara en hälsooptimerad fritös. Den kan skapa allt från krispiga grönsaker till läckra bakverk, och nu tar vi även den klassiska bakade potatisen till nya höjder med hjälp av denna fantastiska apparat.

Airfryer – Kökets Mångsidiga Hjälte

Airfryern har verkligen transformerat köken världen över. Den har blivit en favorit bland hälso- och smakmedvetna hemmakockar tack vare dess förmåga att tillaga mat snabbt och effektivt med minimal olja.

Men airfryerns fördelar sträcker sig långt bortom fritering. Från att göra krispiga fiskpinnar i airfryer till att skapa söta bakverk och nu till och med en perfekt bakad potatis, kan airfryern hantera det mesta.

Upptäck Airfryerns Potential med Bakad Potatis

Bakad potatis är en tidlös favorit och dess popularitet sträcker sig över hela världen. Denna enkla, näringsrika maträtt kan varieras på otaliga sätt med olika fyllningar och tillbehör.

När du bakar din potatis i en airfryer, får du varje gång ett perfekt krispigt skal med en mjuk och fluffig insida, vilket höjer hela matupplevelsen.

Bakad potatis i Airfryer

Bakad Potatis i Airfryer

Att göra bakad potatis i en Airfryer är både snabbt och enkelt, och ger dig perfekt krispiga potatisskal med en mjuk och fluffig insida.
3,66 från 44 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Skandinavisk
Portioner 2 bakade potatisar
Kalorier 175 kcal

Ingredienser
  

 • 2 stora bakpotatisar
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk flingsalt

Gör så här

 • Skölj och skrubba potatisarna noggrant för att ta bort eventuell smuts från skalet.
 • Torka potatisarna ordentligt med en ren kökshandduk eller hushållspapper.
 • Stick några hål i potatisarna med en gaffel. Detta hjälper ångan att fly under tillagningen och ger en mjukare insida.
 • Pensla potatisarna med olivolja och strö över flingsalt.
 • Förvärma din Airfryer till 200 grader Celsius.
 • Placera potatisarna i Airfryer-korgen och baka dem i 40-50 minuter, eller tills de är mjuka när du trycker på dem med en gaffel. Tiden kan variera beroende på storleken på potatisarna.
 • Ta ut de bakade potatisarna från Airfryern och låt dem svalna i några minuter innan du skär ett kryss i toppen och trycker på sidorna för att öppna dem.
 • Servera de bakade potatisarna med dina favoritpålägg, såsom gräddfil, riven ost, smör, gräslök eller bacon.

Tips

Observera: Tillagningstider och temperaturer kan variera beroende på din specifika Airfryer-modell och storlek på potatisarna. Det är alltid bäst att hålla ett öga på potatisarna under tillagningen för att säkerställa bästa resultat.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 175kcal
Keyword Bakad Potatis i Airfryer, bakade potatisar
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top