Ryggbiff Sous Vide Recept

Ryggbiff Sous Vide

Ryggbiff sous vide: när köttets kvalitet verkligen kommer i fokus. Det är ingen hemlighet att ryggbiff är en favorit bland köttälskare. Med sin djupa, robusta smak och vackra mörhet erbjuder ryggbiff en riktigt tillfredsställande matupplevelse. Och när du tillagar den sous vide? Då når den hela nya kulinariska höjder. Följ vårt recept för att uppleva en smaksensation som överträffar allt du provat tidigare.

Ryggbiffens Enestående Karaktär

Ryggbiff är ett premiumsnitt som hyllas för sin fantastiska smak och mörhet. Det kommer från den bakre delen av kossan, mellan ryggen och länden, vilket gör det till ett mycket mört och saftigt stycke kött. Tillagat korrekt, ger ryggbiff en rik, smörig smak och silkeslen textur som är svår att motstå.

Upptäck Sous Vide-tekniken

Sous vide-tekniken förhöjer kvaliteten på ryggbiffen ytterligare. Den långsamma tillagningsmetoden, som innebär att köttet tillagas vid en konstant låg temperatur över längre tid, framhäver köttets naturliga smaker och mörhet till max. Ingen överkokning, ingen torkning – bara perfekt tillagat kött varje gång.

En Verklig Gastronomisk Upplevelse

När du tillagar ryggbiff sous vide, får du njuta av det bästa av båda världar: det djupa, köttiga av ryggbiffen och den delikata precisionen av sous vide-metoden. Detta recept låter dig uppleva köttets rika smaker på ett nytt sätt, med en perfekt balans mellan saftighet och mörhet.

Utforska Fler Sous Vide Recept

Ryggbiff sous vide är bara början. Denna innovativa tillagningsmetod kan användas för att tillaga allt från sous vide kyckling till lax, vilket gör det till en mångsidig tillägg till din matlagningsrepertoar.

Så varför inte testa dina kulinariska färdigheter och dyka in i sous vide-världen idag? Detta recept är ett utmärkt ställe att börja.

Ryggbiff Sous Vide

Ryggbiff Sous Vide

Detta recept för ryggbiff sous vide ger ett fantastiskt mört och saftigt kött med otrolig smak. Sous vide-tekniken låter dig få exakt den stekgrad du önskar med minimal ansträngning.
4 från 8 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 4 t
Total tid 4 t 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 245 kcal

Ingredienser
  

 • 2 st ryggbiffar cirka 200 gram vardera
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 msk olivolja
 • Färsk rosmarin
 • Salt och peppar

Gör så här

 • Sätt din sous vide-maskin till den temperatur som motsvarar önskad stekgrad på ryggbiffen. För medium rare, sätt den till 56°C.
 • Krydda ryggbiffarna med salt och peppar på båda sidorna.
 • Lägg ryggbiffarna i vakuumförslutningspåsar. Lägg i en vitlöksklyfta och en kvist rosmarin i varje påse. Förslut påsarna med hjälp av en vakuumförslutare.
 • När sous vide-maskinen har nått önskad temperatur, lägg i påsarna i vattenbadet. Låt köttet tillagas i minst 1 timme, men inte mer än 4 timmar.
 • Ta ut påsarna från vattenbadet. Ta ut ryggbiffarna ur påsarna och torka av dem med hushållspapper.
 • Värm olivolja i en stekpanna på hög värme. Bryn ryggbiffarna snabbt på varje sida för att få en fin yta.
 • Låt köttet vila i några minuter innan du skär upp det. Servera med dina favoritsåser och tillbehör.

Tips

Denna teknik ger en ryggbiff som är perfekt tillagad från kant till kant, vilket gör detta till det ultimata sättet att tillaga denna premium cut.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 245kcal
Keyword Ryggbiff Sous Vide
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top