Panerad Fisk i Airfryer – Fritera Fisk

Panerad Fisk i Airfryer

När du söker efter ett enkelt och hälsosamt sätt att tillaga fisk, är panerad fisk i airfryer ett utmärkt val. Denna tillagningsmetod kombinerar bekvämligheten av snabb matlagning med fördelen av en hälsosammare måltid jämfört med traditionell fritering. Airfryern använder varm luft för att skapa en krispig yta på fisken, vilket innebär att du får njuta av den krispiga texturen som vanligtvis associeras med friterad mat, men utan allt det extra fettet.

Följ detta enkla recept för att skapa en utsökt panerad fiskrätt som inte bara är smakrik och tillfredsställande, men också ett hälsosammare alternativ till den traditionella friterade fisken. Låt oss dyka in i köket och börja tillaga!

Olika Typer av Panerad Fisk att Tillaga i Airfryer

Att använda en airfryer för att tillaga panerad fisk är ett hälsosamt och bekvämt sätt att njuta av en favoriträtt. Airfryern ger fisken en krispig yta utan extra fett och olja som vid traditionell fritering. Här är några olika typer av panerad fisk som du kan prova i din airfryer:

 1. Panerad Torsk i Airfryer: Torskfileer panerade med en traditionell blandning av ströbröd, salt och peppar. Detta är en tidlös klassiker som passar bra med en enkel tartarsås och citron.
 2. Panko-Panerad Sej: Sejfileer panerade med panko (japanskt ströbröd) för extra krispighet. Denna variant ger en trevlig textur och fungerar väl med kryddiga dippsåser.
 3. Cornflakes-Panerad Lax: För en unik twist, prova att panera laxfileer med krossade cornflakes. Detta ger en oväntad krispighet och en lätt sötma som kompletterar laxens rika smak.
 4. Parmesan-Panerad Rödspätta: Rödspätta eller annan plattfisk panerad med en blandning av riven parmesan och ströbröd. Parmesanen tillför en härlig smakdjup och sälta.
 5. Kryddig Tempura-Panerad Hoki: Hoki eller annan vitfisk i en tempura-baserad panering med tillagda kryddor som chili och vitlökspulver för en kryddig kick.
 6. Ört-Panerad Kolja: Koljafileer panerade med en blandning av finhackade örter och ströbröd. Denna variant är perfekt för de som föredrar en fräschare, grönare smakprofil.

Varje typ av panerad fisk kan tillagas i airfryern på ett liknande sätt, med variationer i paneringsblandningen och kryddor. Det är ett snabbt och enkelt sätt att skapa mångsidiga och läckra måltider, perfekt för både vardag och fest.

Varför Tillaga Panerad Fisk i Airfryer?

Att tillaga panerad fisk i en airfryer erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella tillagningsmetoder som stekning eller fritering. Här är några anledningar till varför det är ett populärt och smart val:

Krispig Panerad Fisk

Airfryers använder het luft för att skapa en krispig yta på fisken, vilket minimerar behovet av olja. Detta resulterar i en rätt med betydligt mindre fett än om fisken hade varit friterad, vilket gör det till ett hälsosammare alternativ.

Mindre Stök och Röra

Traditionell fritering kan vara rörigt och lämna efter sig en oljig stekpanna eller fritös att rengöra. Med en airfryer slipper du detta, och rengöringen blir mycket enklare.

Enkel och Bekväm

Airfryers är användarvänliga och tillagar maten snabbt. Du behöver bara ställa in temperaturen, lägga i fisken, och låta airfryern göra jobbet. Det finns ingen anledning att vända fisken under tillagningen.

Panerad Fisk i Airfryer

Panerad Fisk i Airfryer

Att tillaga panerad fisk i en airfryer är ett utmärkt sätt att njuta av en krispig och hälsosam måltid. Här är ett enkelt recept för att skapa en utsökt panerad fisk hemma.
4,15 från 7 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 17 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 123 kcal

Ingredienser
  

 • 2 fiskfileer t.ex. torsk eller plattfisk
 • 1 ägg
 • 1 dl vetemjöl
 • 2 dl ströbröd eller panko
 • 1 tsk paprikapulver
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Citronskivor för servering

Gör så här

 • Förberedelser: Skölj fiskfileerna och klappa dem torra. Sätt airfryern på förvärmning till 200°C.
 • Paneringsstation: Förbered tre skålar. I den första skålen, häll i vetemjöl. I den andra, vispa upp ägget. I den tredje skålen, blanda ströbröd med paprikapulver, salt och peppar.
 • Panera Fisken: Doppa först fiskfileerna i mjölet och skaka av överflödet. Doppa dem sedan i det uppvispade ägget och till sist i ströbrödsblandningen. Se till att de är helt täckta.
 • Tillagning: Placera de panerade fiskfileerna i airfryerkorgen. Se till att inte överlappa dem. Om det behövs, tillaga i omgångar.
 • Stek fisken: Tillaga i airfryern i ca 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Du behöver inte vända på dem under tillagningen.
 • Servera: Servera den panerade fisken med en klyfta citron och eventuellt en sida av grönsaker eller sallad.

Tips

För en glutenfri variant kan du använda glutenfritt mjöl och ströbröd.
För extra smak, experimentera med att lägga till kryddor som vitlökspulver eller torkade örter i ströbrödsblandningen.
Airfryertider kan variera beroende på modell och storlek på fiskfileerna, så håll ett öga på dem för att undvika att de blir överkokta.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 123kcal
Keyword fritera fisk i airfryer, Panerad Fisk i Airfryer, panerad torsk airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top