Oxfile i Airfryer Recept

Oxfile i Airfryer

Att laga oxfile i en Airfryer är ett snabbt och enkelt sätt att njuta av denna lyxiga styckning. Airfryerns varmluftsteknik säkerställer en jämn tillagning och ett perfekt resultat varje gång. Med rätt förberedelser och några enkla steg kan du få en fantastiskt mör och smakrik oxfile som imponerar på alla.

Njut av Perfekt Tillagad Oxfile i din Airfryer

Om du inte tidigare har testat att tillaga kött i din Airfryer, så är det dags nu. Med dess varmluftsteknik och möjlighet att ställa in exakt temperatur, blir resultatet ofta bättre än med traditionella metoder. Oxfile är ett utmärkt val att börja med, eftersom dess mörhet och rika smak förhöjs av den snabba och effektiva tillagningen i en Airfryer. Med några tips och tricks kan du få till en riktigt lyxig middag med minimal ansträngning.

Oxfile i Airfryer

Oxfile i Airfryer

För älskare av smakrika, möra biffar, erbjuder en airfryer en snabb och jämn tillagning som förstärker smakerna i en bit oxfile. Tillagningen sker snabbt, vilket ger en saftig och smakfull middag på nolltid. Eftersom oxfile är en så pass delikat och saftig köttbit, gör airfryn verkligen rättvisa åt dess textur och smak.
4 från 37 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 213 kcal

Ingredienser
  

  • 4 bitar oxfile cirka 200g vardera
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • Färsk rosmarin eller timjan valfritt

Gör så här

  • Förbered oxfilet genom att krydda dem jämnt med salt, svartpeppar och krossad vitlök. Lägg till några kvistar färsk rosmarin eller timjan om du önskar.
  • Värm upp airfryn till 200°C.
  • Lägg i de kryddade oxfiletbitarna i airfryn och ställ in tiden för 12-15 minuter, beroende på hur väl genomstekt du vill ha din biff. För medium-rare, sikta på 12 minuter, och för medium till medium-väl, sikta på 15 minuter.
  • Ta ut oxfilet från airfryn och låt dem vila i 5 minuter innan servering. Detta hjälper till att låsa in safterna och gör köttet ännu saftigare.
  • Servera med ditt val av sida, till exempel rostade grönsaker eller potatis. Njut av din perfekt tillagade oxfile från din airfryer!

Tips

Observera att kocktider kan variera beroende på storleken på dina biffar och specifika modellen på din airfryer. Använd ett kötttermometer för att säkerställa att din biff är klar till din önskade doneness.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 213kcal
Keyword airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top