Fläskytterfile Sous Vide Recept

Fläskytterfilé Sous Vide

I köket kan modern teknik hjälpa oss att uppnå matlagningsresultat som vi tidigare bara kunde drömma om. En sådan teknik är sous vide, en metod för att koka mat långsamt i vattenbad vid exakt kontrollerade temperaturer. En av de bästa användningarna av denna teknik? Att tillaga fläskytterfilé.

Fläskytterfilé och sous vide

Fläskytterfilé är ett populärt val för många kockar tack vare dess mörhet och smak. Men att tillaga den till perfektion kan vara en utmaning – det är lätt att antingen underkoka eller överkoka köttet.

Det är här sous vide-metoden kommer in i bilden. Genom att koka fläskytterfilén vid en exakt temperatur under en längre tid kan du säkerställa att köttet tillagas jämnt hela vägen igenom, vilket resulterar i perfekt tillagad fläskytterfilé varje gång.

Lättare än du tror

Sous vide kan låta komplicerat, men det är faktiskt en mycket enkel och lättillgänglig teknik för hemmakockar. Allt du behöver är en sous vide-apparat (som kan köpas till ett rimligt pris online eller i butiker som säljer köksutrustning), en plastpåse som är säker för sous vide-användning, och ditt val av ingredienser.

Det bästa med sous vide är att du kan förbereda dina ingredienser, sätta dem i sous vide-apparaten, och sedan glömma bort dem tills det är dags att äta.

Fläskytterfilé Sous Vide

Fläskytterfilé Sous Vide

Med sous vide-metoden får du perfekt tillagad fläskytterfilé varje gång. Köttet blir otroligt mört och smakrikt med en perfekt temperatur från kant till kant.
4,29 från 14 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 4 t
Total tid 4 t 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 271 kcal

Ingredienser
  

 • 1 fläskytterfilé ca 800g
 • Salt och peppar till smak
 • 2 vitlöksklyftor krossade
 • Färsk rosmarin och timjan
 • 2 msk olivolja

Gör så här

 • Förbered sous vide-apparaten och ställ in temperaturen på 62°C.
 • Krydda fläskytterfilén generöst med salt och peppar. Lägg den i en sous vide-påse tillsammans med krossade vitlöksklyftor, rosmarin, timjan och olivolja.
 • Försegla påsen och sänk ner den i sous vide-vattnet. Låt koka i 4 timmar.
 • Efter 4 timmar, ta ut fläskytterfilén från påsen och torka av eventuell vätska. Värm upp en stekpanna på hög värme med lite olja.
 • Stek fläskytterfilén snabbt på alla sidor tills den får en fin, gyllenbrun yta.
 • Låt fläskytterfilén vila i några minuter innan du skär den i skivor. Servera med dina favoritsidor.

Tips

Med denna sous vide-metod kan du vara säker på att få en perfekt tillagad fläskytterfilé varje gång, oavsett hur erfaren du är i köket. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 271kcal
Keyword Flankstek Sous Vide, Fläskytterfilé Sous Vide, hel fläskytterfilé sous vide
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top