Chips i Airfryer Recept

Att tillaga chips i en airfryer har blivit en populär metod för att uppnå den där perfekta krispigheten utan att använda massor av olja. Airfryerns förmåga att cirkulera varm luft runt maten gör att du kan få chips som är krispiga på utsidan och mjuka på insidan, med en betydligt hälsosammare twist. Låt oss utforska hemligheterna bakom att göra perfekta chips i en airfryer!

Krispighetens Vetenskap

Det som gör airfryern så effektiv för chips-tillagning är dess snabba luftcirkulation. Den heta luften ger en jämn och snabb tillagning, vilket resulterar i en krispig yta utan behovet av att dränka chipsen i olja.

Smakmöjligheter

En annan fördel med att tillaga chips i airfryer är flexibiliteten när det kommer till smaksättning. Du kan experimentera med olika kryddor och smaker, från klassiskt saltade till mer vågade kombinationer som chili och lime, eller kanske rosmarin och vitlök.

Chips i Airfryer

Att göra chips i en airfryer är inte bara ett hälsosammare alternativ till traditionell fritering, men det är också en rolig och enkel process. Med lite experiment med olika kryddor och tillagningstider kan du skapa din egen perfekta version av detta älskade snacks. Smaklig måltid!
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 214 kcal

Ingredienser
  

 • 2 stora potatisar
 • 1-2 msk olivolja
 • Salt efter smak
 • Önskade kryddor t.ex. paprikapulver, vitlökspulver

Gör så här

Förberedelser:

 • Skiva Potatisen: Tvätta och skiva potatisen i tunna skivor. För tunnare och jämnare skivor kan du använda en mandolin.
 • Blötlägg Skivorna: Blötlägg potatisskivorna i kallt vatten i cirka 30 minuter. Detta hjälper till att ta bort stärkelsen och gör chipsen krispigare.
 • Torka Potatisen: Torka potatisskivorna noggrant med kökspapper.

Tillagning:

 • Förvärma Airfryern: Förvärma airfryern till 180°C.
 • Krydda Potatisen: Blanda potatisskivorna med olivolja, salt och önskade kryddor.
 • Lägg i Airfryern: Lägg potatisskivorna i airfryerkorgen. Se till att de inte överlappar för bästa resultat.
 • Tillaga: Tillaga i cirka 15-20 minuter, eller tills chipsen är gyllenbruna och krispiga. Skaka korgen några gånger under tillagningen för jämn tillagning.

Tips

Övervakning: Håll ett öga på chipsen mot slutet av tillagningstiden för att undvika att de bränns.
Portioner: Receptet ger cirka 2-3 portioner.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 214kcal
Keyword Chips i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top