Kycklinglårfile i Airfryer Recept

Kycklinglårfile i Airfryer

Kycklinglårfile i airfryer är ett enkelt och smakrikt sätt att tillaga kyckling. Lårfiléerna blir saftiga på insidan med en krispig yta utan att använda mycket olja, vilket gör detta till ett hälsosamt och smidigt alternativ för middagar. Här är ett grundrecept för att tillaga kycklinglårfile i airfryer.

Varför Välja Kycklinglårfile?

Kycklinglårfile är känd för sin saftighet och rika smak jämfört med andra delar av kycklingen. Det högre fettinnehållet bidrar till en mer förlåtande tillagningsprocess, där risken för ett torrt slutresultat minimeras. När de tillagas i en airfryer, får dessa egenskaper ännu större utrymme att glänsa.

Hur Tillagar Man Kycklinglårfile i Airfryer?

Tillagning av kycklinglårfile i airfryer är enkel och smidig. Nyckeln till framgång ligger i att förstå hur luftcirkulationen i airfryern påverkar matlagningen. Genom att följa några enkla steg kan du säkerställa att kycklingen blir perfekt tillagad – saftig inuti och med en krispig yta.

Vilken Temperatur Är Bäst?

Den idealiska temperaturen för att tillaga kycklinglårfile i airfryer varierar beroende på modell, men en bra utgångspunkt är 180°C. Denna temperatur hjälper till att säkerställa att kycklingen tillagas genomgående utan att ytan blir för mörk eller bränd.

Hur Lång Tid Tar Det?

Tillagningstiden för kycklinglårfile i airfryer kan variera beroende på storleken på filéerna och din specifika airfryer. Generellt tar det mellan 18-25 minuter. Det är alltid en bra idé att använda en kötttermometer för att kontrollera att den inre temperaturen når säkra 74°C.

Serveringsförslag

Kycklinglårfile från airfryern kan serveras på en mängd olika sätt. De är lika läckra vare sig de serveras med klassiska tillbehör som Sötpotatis och airfryer grönsaker, eller som en del av en mer kreativ rätt som en kycklingsallad eller wrap.

Kycklinglårfile i Airfryer

Kycklinglårfile i Airfryer

Att tillaga kycklinglårfile i airfryer är inte bara snabbt och enkelt, utan också ett smakrikt och hälsosamt sätt att njuta av kyckling. Med minimal förberedelse och städning blir detta en favoritmetod för många.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 18 minuter
Total tid 23 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 4 kycklinglårfileer
Kalorier 247 kcal

Ingredienser
  

 • 4 kycklinglårfileer
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk svartpeppar
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1/2 tsk torkad oregano
 • 1/2 tsk vitlökspulver
 • 1/4 tsk chilipulver valfritt för lite hetta

Gör så här

 • Skölj kycklinglårfileerna och klappa dem torra med hushållspapper. Detta hjälper kryddorna att fästa bättre och ger en krispigare yta.
 • I en liten skål, blanda samman olivolja, salt, svartpeppar, paprikapulver, oregano, vitlökspulver och chilipulver. Gnid in kycklinglårfileerna med kryddblandningen tills de är jämnt täckta.
 • Förvärm din airfryer till 180°C. Detta steg är viktigt för att få till en jämn tillagning och krispig yta.
 • Placera kycklinglårfileerna i airfryerkorgen. Se till att inte överbelasta korgen så att luften kan cirkulera fritt runt kycklingen. Tillaga i ca 18-20 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt och har en krispig yta. Vänd på kycklinglårfileerna halvvägs genom tillagningstiden för en jämnare stekning.
 • Kycklingens interna temperatur bör nå 74°C när den är helt genomkokt. Använd en kötttermometer för att säkerställa att kycklingen är säkert att äta.
 • Låt kycklinglårfileerna vila i några minuter efter tillagning innan du serverar dem. Detta hjälper till att fördela safterna i köttet och gör det ännu saftigare.

Tips

Kycklinglårfileerna kan serveras med en mängd olika tillbehör, som en fräsch grönsallad, rostade grönsaker, ris, eller en lätt potatissallad. De är också utsökta när de drizzlas med en enkel sås, till exempel en BBQ-sås eller en citron- och vitlökssås.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 247kcal
Keyword kycklinglårfile i airfryer, kycklinglårfile temp, steka kycklinglårfile
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top