Kycklinginnerfiléer i Airfryer – Enkelt och Snabbt

Kycklinginnerfiléer i Airfryer

Kycklinginnerfiléer är ett utmärkt val för en snabb, enkel och hälsosam måltid, särskilt när de tillagas i en airfryer. Denna tillagningsmetod ger en saftig och smakrik kyckling med en härlig yta, utan att behöva använda mycket olja. Här är ett enkelt recept på hur du tillagar kycklinginnerfiléer i din airfryer.

Bekvämlighet och Näringsvärde

Kycklinginnerfiléer är kända för sin fina textur och milda smak, vilket gör dem till ett utmärkt val för en mängd olika rätter. När de tillagas i en airfryer, behåller de inte bara dessa eftertraktade egenskaper utan får även en lätt och krispig yta som tillför en extra dimension till måltiden. Till skillnad från traditionell stekning, som ofta kräver mycket olja, använder airfryern het, cirkulerande luft för att uppnå denna effekt, vilket resulterar i en måltid med betydligt lägre fettinnehåll.

Tips för Att Tillaga Kycklinginnerfilé i Airfryer

 • Förvärmning: Liksom med alla tillagningsmetoder, är förvärmning nyckeln till framgång. Genom att förvärm din airfryer säkerställer du att kycklinginnerfiléerna börjar tillagas vid rätt temperatur från start, vilket bidrar till en jämnare tillagning.
 • Krydda väl: Kycklinginnerfiléers milda smak gör dem till en idealisk duk för en mängd kryddor och marinader. Tveka inte att experimentera med olika smakkombinationer för att hitta din favorit.
 • Undvik överbelastning: För att säkerställa att varje kycklinginnerfilé tillagas jämnt, är det viktigt att inte överbelasta airfryerkorgen. Luftflödet som är avgörande för airfryerns funktion bör kunna cirkulera fritt runt varje bit.
 • Användning av en termometer: För att säkerställa att kycklingen är helt genomkokt, är det en god idé att använda en kötttermometer. Den inre temperaturen bör nå 74°C för säker konsumtion.

Kyckling som Kan Tillagas i Airfryer

Kycklingbröst: kycklingfilé är en magrare del som kan bli torr om den överkokas, men med rätt inställningar blir den perfekt saftig i airfryern.

Kycklinglår: Kycklinglår, både med och utan ben, blir särskilt saftiga och smakrika när de tillagas i airfryer tack vare sitt högre fettinnehåll.

Kycklingvingar: Kycklingvingar blir fantastiskt krispiga i airfryern. Perfekta för en snabb snack eller som en del av en större måltid.

Hel Kyckling: En mindre hel kyckling kan faktiskt tillagas i större modeller av airfryers, vilket resulterar i en saftig kyckling med krispig hud.

Kycklinginnerfiléer i Airfryer

Kycklinginnerfiléer i Airfryer

Tillagning av kycklinginnerfiléer i en airfryer är inte bara enkelt och snabbt, utan det är också ett hälsosammare alternativ till traditionell stekning. Med rätt kryddning kan du enkelt skapa en måltid som är både näringsrik och full av smak.
5 från 1 betyg
Förberedelser 3 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 289 kcal

Ingredienser
  

 • 500 g kycklinginnerfiléer
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk svartpeppar
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1/2 tsk vitlökspulver
 • 1/2 tsk lökpulver
 • En nypa chiliflakes valfritt för extra hetta

Gör så här

 • Om kycklinginnerfiléerna har några synliga senor, ta bort dem. Detta steg är valfritt men kan förbättra konsistensen på den färdiga rätten.
 • Lägg kycklinginnerfiléerna i en stor skål. Tillsätt olivolja och alla torra kryddor. Blanda väl så att kycklingen täcks jämnt av kryddblandningen.
 • Förvärm din airfryer till 180°C. Om din airfryer inte har en förvärmningsfunktion, kan du helt enkelt låta den gå tom i några minuter för att nå önskad temperatur.
 • Placera kycklinginnerfiléerna i airfryerkorgen. Se till att de inte ligger på varandra för att säkerställa en jämn tillagning. Beroende på storleken på din airfryer kan du behöva tillaga kycklingen i omgångar.
 • Stek kycklinginnerfiléerna i airfryern i ca 12-15 minuter, eller tills de är genomkokta och har en inre temperatur på minst 74°C när du mäter med en kötttermometer. Vänd på kycklingfiléerna halvvägs genom tillagningstiden för en jämnare stekyta.
 • Ta ut kycklinginnerfiléerna från airfryern och låt dem vila i några minuter innan servering. Detta hjälper till att fördela safterna jämnt i köttet.

Tips

Servera dina kycklinginnerfiléer med en sida av rostade grönsaker eller en fräsch sallad för en komplett och hälsosam måltid.
Kycklinginnerfiléerna är också utmärkta att använda i wraps, sallader eller som en del av en större buffé.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 289kcal
Keyword friterad kycklinginnerfile, kycklinginnerfile airfryer, tillaga kycklinginnerfile
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top