Här får du lära dig hur du enkelt och smakrikt kan tillaga kyckling på denna unika utomhusstekhäll.
Det är perfekt för sommaren, familjeaktiviteter utomhus eller till och med campingäventyr. Dessutom är denna rätt otroligt anpassningsbar och går utmärkt att servera med allt från färsk sallad till grillade grönsaker. Så sätt på dig förklädet, för nu ska vi laga mat!
Vad är Muurikka?
Muurikka är ett finskt företag känt för sina högkvalitativa utomhusstekhällar, vilka även kallas för Muurikkas. Dessa stekhällar är utformade för att kunna användas över en öppen eld eller på en grill, vilket gör dem perfekta för utomhusmatlagning.
Stekhällarna är gjorda av stål och finns i olika storlekar, från mindre, mer bärbara versioner till större stekhällar som är perfekta för att laga mat till stora grupper. En Muurikka-stekhäll är därför ett utmärkt verktyg för att förhöja din utomhusmatlagning och skapa läckra rätter som Kyckling på Muurikka.
Kyckling på Muurikka
Ingredienser
- 4 kycklingbröst
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 1 msk olivolja
- Saften från 1 citron
- Salt och peppar efter smak
- Färska örter timjan, rosmarin eller oregano skulle alla fungera bra
Gör så här
- Blanda vitlök, olivolja, citronsaft, salt, peppar och färska örter i en skål för att göra marinaden.
- Lägg kycklingbrösten i marinaden, se till att de är helt täckta. Låt dem marinera i minst 2 timmar, eller helst över natten i kylen.
- Förvärma din Muurikka-stekhäll. Om du använder träkol, se till att det har blivit vitt innan du placerar stekhällen ovanpå.
- Lägg de marinerade kycklingbrösten på stekhällen. Stek i 6-7 minuter på varje sida, eller tills kycklingen är helt tillagad och inte längre rosa i mitten.
- Låt kycklingen vila några minuter innan servering. Detta hjälper till att hålla den saftig och mjuk.