Kyckling Sous Vide Recept

Kyckling Sous Vide

Med sous vide-tekniken kan vi skapa maträtter av restaurangkvalitet hemma, och kyckling är inget undantag. Få saker kan jämföras med den silkeslena, saftiga texturen hos kyckling tillagad sous vide. Med exakt temperaturkontroll är denna metod perfekt för att tillaga kyckling till perfektion – inga fler torra och tråkiga kycklingbröstfiléer!

Varför älskar Vi sous vide kyckling?

Sous vide-tekniken är ett säkert sätt att uppnå enastående resultat när det gäller att tillaga kyckling. Till skillnad från traditionella tillagningsmetoder, som stekning eller grillning, låter sous vide oss kontrollera temperaturen exakt, vilket minimerar risken för överkokning.

Detta ger kycklingen en fantastiskt saftig och mör textur. Dessutom kan du införa en mängd olika smaker genom att experimentera med olika kryddor och örter i påsen.

Förberedelse av din sous vide kyckling

Innan du börjar med ditt recept på sous vide kyckling, se till att du har rätt utrustning till hands. Du behöver en sous vide-ugn eller en immersion circulator, en stor gryta eller behållare för vattenbadet, vakuumförseglingspåsar och en vakuumförseglare.

Om du inte har en vakuumförseglare kan du använda ziplock-påsar och använda vattenförskjutningsmetoden för att ta bort så mycket luft som möjligt.

För bästa resultat, servera din sous vide kyckling med några fräscha, smakrika tillbehör. Varför inte prova en ljus och härlig sallad, eller kanske några delikata sous vide potatis? Dessa enkla tillbehör kompletterar kycklingens mjuka textur och intensiva smak perfekt.

Optimal sous vide temperatur för kyckling

För att uppnå bästa möjliga resultat vid tillagning av kyckling sous vide, rekommenderar vi en temperatur på 65°C. Denna temperatur ger kycklingen en saftig, mör och silkeslen textur som är helt olik traditionellt kokad eller stekt kyckling.

För dem som föredrar en mer traditionell konsistens på sin kyckling, prova att ställa in din sous vide till 70°C.

Kyckling Sous Vide

Kyckling Sous Vide

Detta recept på sous vide kyckling ger otroligt saftiga och möra kycklingfiléer, perfekt tillagade varje gång. Sous vide-tekniken tillåter exakt temperaturkontroll, vilket resulterar i ett jämnt tillagat protein utan risk för överkokning.
4 från 2 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 5 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 278 kcal

Ingredienser
  

 • 4 kycklingbröstfiléer
 • 2 msk olivolja
 • 2 klyftor vitlök krossade
 • Färsk rosmarin och timjan valfritt
 • Salt och peppar efter smak

Gör så här

 • Förbered ditt sous vide-vattenbad och ställ in temperaturen på 65°C.
 • Krydda kycklingbröstfiléerna med salt och peppar. Lägg dem i en vakuumförseglingspåse tillsammans med olivolja, krossad vitlök och färska örter om du använder det.
 • Försegla påsarna med hjälp av en vakuumförseglare.
 • Lägg påsarna i vattenbadet och tillaga i cirka 1-2 timmar.
 • Ta bort kycklingen från påsarna. För en fin yta, hett upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingfiléerna snabbt på båda sidor tills de får en gyllenbrun färg.
 • Låt kycklingen vila i några minuter innan du skär upp den. Servera med dina favoritsidor.

Tips

Använd alltid en pålitlig kökstermometer för att kontrollera temperaturen i ditt sous vide-vattenbad för bästa resultat.
Du kan anpassa kryddorna i detta recept efter eget önskemål. Prova att lägga till citronzest, chiliflingor eller din favoritkycklingkrydda för extra smak.
Kyckling tillagad med sous vide-tekniken kan förvaras i kylen i den förseglade påsen i upp till 3 dagar, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för matberedning.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 278kcalProtein: 50g
Keyword Sous Vide, Sous Vide Kyckling
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top