Hel Fläskfilé i Airfryer Recept

hel fläskfilé i airfryer

Att tillaga fläskfilé i en airfryer är ett utmärkt sätt att få en saftig och välsmakande rätt på kort tid. Airfryerns effektiva luftcirkulation gör att köttet blir jämnt tillagat och får en fin yta. Här är en enkel guide för att tillaga fläskfilé i en airfryer, vilket gör det till ett perfekt alternativ för en snabb middag under veckan.

Tips för att Tillaga Hel Stek i Airfryer

Att tillaga en hel stek i en airfryer kan vara ett utmärkt sätt att få en saftig och välsmakande måltid på kort tid. Airfryerns snabba cirkulation av het luft gör att steken får en perfekt tillagad insida samtidigt som ytan blir härligt brynt. Här är några tips för att uppnå bästa möjliga resultat när du tillagar en hel stek i din airfryer:

 1. Välj Rätt Typ av Stek: Vissa köttstycken passar bättre för airfryer än andra. Rostbiff, fläskfile eller kycklingbröst är bra alternativ som blir saftiga och smakrika.
 2. Temperera Köttet: Låt steken vila i rumstemperatur i cirka 30 minuter innan tillagning. Det hjälper köttet att tillagas jämnt.
 3. Krydda Generöst: Gnugga in steken med dina favoritkryddor. Salt, peppar, vitlökspulver och örter som rosmarin och timjan är klassiska val. Ett tips är att göra en marinad eller kryddrub för extra smak.
 4. Förvärma Airfryern: För bästa resultat, förvärm din airfryer innan du lägger i steken. Det hjälper till att starta stekprocessen direkt och ger en bättre yta.
 5. Använd en Kötttermometer: För att vara säker på att steken är perfekt tillagad, använd en kötttermometer. Den optimala inre temperaturen varierar beroende på köttslag och hur välstekt du föredrar ditt kött.
 6. Undvik Överbefolkning: Se till att inte fylla airfryerkorgen för mycket. Köttet ska ha utrymme runt omkring sig för att het luft ska kunna cirkulera och tillaga det jämnt.
 7. Vänd Steken Halvvägs: För en jämn tillagning, vänd steken halvvägs genom tillagningstiden.
 8. Låt Vila Före Servering: Låt steken vila i några minuter efter tillagning innan du skär i den. Det hjälper köttsafterna att fördelas jämnt och gör köttet saftigare.
 9. Rengör Airfryern Efteråt: Rengör din airfryer ordentligt efter att du har tillagat steken för att förebygga rök och lukter nästa gång du använder den.

Med dessa tips kan du enkelt tillaga en utsökt hel stek i din airfryer, perfekt för en snabb och smakfull middag. Glöm inte att experimentera med olika kryddor och marinader för att hitta din favoritkombination!

hel fläskfilé i airfryer

Hel Fläskfilé i Airfryer

Att tillaga fläskfilé i en airfryer är både enkelt och bekvämt, och resultatet blir ett saftigt och smakrikt kött som passar till många olika maträtter. Smaklig måltid!
4 från 13 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 22 minuter
Total tid 27 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 245 kcal

Ingredienser
  

 • 1 fläskfilé ca 500-700 g
 • Olja till pensling
 • Kryddor efter smak t.ex. salt, peppar, vitlökspulver, rosmarin

Gör så här

Steg 1: Förbered Fläskfilén

 • Ta ut fläskfilén ur kylskåpet och låt den vila i rumstemperatur i ca 15-20 minuter före tillagning.
 • Torka av fläskfilén med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt.
 • Pensla fläskfilén lätt med olja och krydda den runtom med valda kryddor.

Steg 2: Förvärma Airfryern

 • Förvärma din airfryer till ca 180°C. Detta hjälper till att få en jämn tillagning och en krispig yta på köttet.

Steg 3: Tillaga Fläskfilén

 • Placera den kryddade fläskfilén i airfryerkorgen.
 • Tillaga i airfryern i ca 18-22 minuter, beroende på tjockleken på filén och önskad grad av tillagning.
 • För bästa resultat, använd en köttermometer för att kontrollera den inre temperaturen. Fläskfilén bör ha en inre temperatur på ca 63-68°C för medium.

Steg 4: Låt Köttet Vila

 • När fläskfilén är färdigtillagad, ta ut den ur airfryern och låt den vila i ca 5-10 minuter innan du skär upp den. Detta hjälper till att bevara saftigheten.

Tips

 • Servera fläskfilén skivad med dina favorittillbehör som potatis, sallad eller en god sås.
 • Fläskfilé i airfryer är också utmärkt att använda i wraps, sallader eller som en del av en buffé.
 • Se till att inte överlappa köttet i airfryern, eftersom det kan påverka tillagningen.
 • Krydda gärna fläskfilén några timmar i förväg eller över natten för att förstärka smakerna.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 245kcal
Keyword Fläskfilé i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top