Confiterad Vitlök Recept

Confiterad Vitlök Recept

Är du redo att upptäcka en ny, utsökt metod att tillaga vitlök? Då är du på rätt plats. Den här sidan är dedikerad till confiterad vitlök, en teknik som förvandlar vanlig vitlök till en len och utsökt delikatess.

Du kommer att bli förvånad över hur mycket smak du kan få från denna enkla ingrediens när den tillagas på detta sätt.

Hur lagar man Confiterad vitlök?

Confiterad vitlök tillagas långsamt i olja tills den blir mjuk och får en karamelliserad yta. Den här tekniken är inte bara enkel utan också ett utmärkt sätt att konservera vitlöken.

Det långsamma tillagningsförloppet hjälper till att bryta ner vitlökens skarpa smak och ger den en mild, nästan smörig konsistens.

Användningar av Confiterad vitlök

Confiterad vitlök är otroligt mångsidig och kan användas på en mängd olika sätt. Du kan använda den som en bas för att skapa en härligt smakrik sås, blanda den med örter för att skapa en marinad, eller helt enkelt sprida den på ett stycke bröd som ett smakrikt pålägg. Prova den även i din nästa pasta – du kommer att bli förvånad över hur mycket smak den kan ge.

Kombinationer med andra recept

Confiterad vitlök kan också användas som en viktig ingrediens i andra recept. Till exempel kan du blanda den med lite citronsaft och olivolja för att göra en hemgjord vitlöksdressing.

Inte bara det, du kan även använda den som ett tillbehör till din grillade kyckling. Kom ihåg det underbara receptet på sås till grillad kyckling vi delade tidigare? Använd den här confiterade vitlöken för att ge den ännu mer djup och smak!

Tips för bästa resultat

För bästa resultat, välj färska vitlökshuvuden med fast, vit klyfta. Se till att använda en god kvalitetsolja, eftersom vitlöken kommer att suga upp mycket av dess smak under tillagningsprocessen.

Confiterad Vitlök Recept

Confiterad vitlök

Confiterad vitlök är en underbart mild och smakrik rätt som du kan använda på en mängd olika sätt. Genom att långsamt tillaga vitlöken i olja, får den en mjuk, nästan smörig konsistens och en härligt rund och mild smak. Perfekt att använda i såser, marinader eller som pålägg på bröd.
4,67 från 3 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 137 kcal

Ingredienser
  

  • 2 hela vitlökshuvuden
  • 3 dl olivolja
  • Några kvistar färsk timjan
  • En nypa salt

Gör så här

  • Skär av toppen på vitlökshuvudena så att vitlöksklyftorna exponeras.
  • Placera vitlökshuvudena i en liten ugnsfast form. Häll över oljan så att vitlöken nästan täcks.
  • Lägg i timjan och strö över lite salt.
  • Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen. Stek i 150 grader i ca 40 minuter, eller tills vitlöken är mjuk och gyllenbrun.
  • Låt svalna innan du använder den. Vitlöken kan förvaras i oljan i kylen upp till en vecka.

Tips

Confiterad vitlök tillagas långsamt i olja tills den blir mjuk och får en karamelliserad yta.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 137kcal
Keyword Confiterad vitlök
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top