Go Back
+ servings
Confiterad Vitlök Recept

Confiterad vitlök

Confiterad vitlök är en underbart mild och smakrik rätt som du kan använda på en mängd olika sätt. Genom att långsamt tillaga vitlöken i olja, får den en mjuk, nästan smörig konsistens och en härligt rund och mild smak. Perfekt att använda i såser, marinader eller som pålägg på bröd.
4,67 från 3 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 2 portioner
Kalorier 137 kcal

Ingredienser
  

  • 2 hela vitlökshuvuden
  • 3 dl olivolja
  • Några kvistar färsk timjan
  • En nypa salt

Gör så här

  • Skär av toppen på vitlökshuvudena så att vitlöksklyftorna exponeras.
  • Placera vitlökshuvudena i en liten ugnsfast form. Häll över oljan så att vitlöken nästan täcks.
  • Lägg i timjan och strö över lite salt.
  • Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen. Stek i 150 grader i ca 40 minuter, eller tills vitlöken är mjuk och gyllenbrun.
  • Låt svalna innan du använder den. Vitlöken kan förvaras i oljan i kylen upp till en vecka.

Tips

Confiterad vitlök tillagas långsamt i olja tills den blir mjuk och får en karamelliserad yta.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 137kcal
Keyword Confiterad vitlök
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!