Torkade Citronskivor Recept

Torkade citronskivor

Torkade citronskivor är ett underbart tillskott till ditt kök. De erbjuder ett smidigt sätt att införa en distinkt, syrlig smak till en rad rätter och drycker, från desserter till te och cocktails. Och låt oss inte glömma hur otroligt dekorativa de kan vara!

Användningar av torkade citronskivor

Inte bara är torkade citronskivor en fröjd för ögat, men de ger också mångsidighet i köket. Här är några sätt du kan använda dina torkade citronskivor:

För att garnera: Torkade citronskivor är den perfekta garneringen till allt från glasade kakor till glass. De kan även användas för att dekorera drycker och cocktails.

För att smaksätta: Lägg till en torkad citronskiva i ditt favoritte eller läskande drycker för en frisk, citrusy smak. De fungerar också bra för att infusera oljor, vinäger eller socker.

För matlagning: Torkade citronskivor kan vara ett utmärkt tillskott till en rad rätter, inklusive fisk- och skaldjursrätter, grytor, sallader och mycket mer.

För mer inspiration om hur du kan använda citron i ditt kök, kolla in vårt tidigare inlägg om våfflor med ägg.

Varför torka citronskivor hemma?

Att torka citronskivor hemma är inte bara enkel och roligt, men det ger dig också kontroll över ingredienserna. Det är ett perfekt sätt att använda överflödiga citroner och minska matsvinn. Dessutom kommer ditt hem att dofta fantastiskt medan citronerna torkar!

Vare sig du är en erfaren kock som söker nya sätt att använda dina favorit ingredienser, eller en hemkock som vill experimentera med olika smaker och texturer, är torkade citronskivor en utmärkt start. Så sätt igång och börja torka dina egna citronskivor idag!

Torkade citronskivor

Torkade citronskivor

Torkade citronskivor är vackra att se på och läckra att äta. De ger en härlig citrussmak till dina rätter och drycker, och kan även användas som dekoration. De är mycket enkla att göra hemma, och här är hur du gör det.
5 från 3 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 10 minuter
Måltid Dessert, Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 89 kcal

köksredskap

  • Skärbräda och skarp kniv
  • Ugn eller torkapparat
  • Bakplåtspapper
  • Galler eller torkställning (om du använder ugn)

Ingredienser
  

  • 2 hela citroner ekologiska om möjligt

Gör så här

  • Förbered citronerna: Tvätta citronerna noggrant. Skär bort ändarna på varje citron och skär sedan citronen i tunna skivor, ca 2-3 mm tjocka.
  • Förbered ugnen: Förvärm ugnen till 50-70 °C. Om din ugn har en varmluftsfunktion, använd den.
  • Placera citronskivorna på bakplåtspapper: Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och placera citronskivorna på det utan att de överlappar varandra.
  • Torka citronskivorna: Placera ugnsplåten i mitten av ugnen. Torka citronskivorna i ugnen i 4-6 timmar. Vänd på dem varannan timme så att de torkar jämnt. De är klara när de inte längre känns fuktiga och har en genomskinlig look.
  • Förvara citronskivorna: När citronskivorna är helt torra, låt dem svalna och förvara sedan i en lufttät behållare. De kan förvaras i upp till 6 månader.

Tips

Notera: Tiden för torkning kan variera beroende på ugnens temperatur och tjockleken på citronskivorna. Håll ett öga på dem för att säkerställa att de inte blir för torra eller bränns.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 89kcal
Keyword Torkade citronskivor
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top