Go Back
+ servings
Torkade citronskivor

Torkade citronskivor

Torkade citronskivor är vackra att se på och läckra att äta. De ger en härlig citrussmak till dina rätter och drycker, och kan även användas som dekoration. De är mycket enkla att göra hemma, och här är hur du gör det.
5 från 5 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 10 minuter
Måltid Dessert, Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 89 kcal

köksredskap

  • Skärbräda och skarp kniv
  • Ugn eller torkapparat
  • Bakplåtspapper
  • Galler eller torkställning (om du använder ugn)

Ingredienser
  

  • 2 hela citroner ekologiska om möjligt

Gör så här

  • Förbered citronerna: Tvätta citronerna noggrant. Skär bort ändarna på varje citron och skär sedan citronen i tunna skivor, ca 2-3 mm tjocka.
  • Förbered ugnen: Förvärm ugnen till 50-70 °C. Om din ugn har en varmluftsfunktion, använd den.
  • Placera citronskivorna på bakplåtspapper: Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och placera citronskivorna på det utan att de överlappar varandra.
  • Torka citronskivorna: Placera ugnsplåten i mitten av ugnen. Torka citronskivorna i ugnen i 4-6 timmar. Vänd på dem varannan timme så att de torkar jämnt. De är klara när de inte längre känns fuktiga och har en genomskinlig look.
  • Förvara citronskivorna: När citronskivorna är helt torra, låt dem svalna och förvara sedan i en lufttät behållare. De kan förvaras i upp till 6 månader.

Tips

Notera: Tiden för torkning kan variera beroende på ugnens temperatur och tjockleken på citronskivorna. Håll ett öga på dem för att säkerställa att de inte blir för torra eller bränns.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 89kcal
Keyword Torkade citronskivor
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!