Äppelmos Utan Socker Recept

Äppelmos Utan Socker Recept

Äpplen är inte bara läckra, de är också fullpackade med viktiga näringsämnen och är ett fantastiskt sätt att tillföra naturlig sötma till dina rätter, vilket gör dem till en utmärkt ingrediens i hemlagat äppelmos.

Med detta recept på äppelmos utan socker, kan du njuta av den härliga smaken av äpplen utan att behöva oroa dig för extra tillsatt socker.

Hur tillagar man äppelmos utan socker?

Att tillaga äppelmos utan socker är enkelt och kräver inte mycket tid. Det viktigaste steget är att välja mogna och smakrika äpplen eftersom det är där huvuddelen av sötman kommer ifrån. Genom att långsamt koka äpplena i vatten tills de blir mjuka och börjar falla isär, kan du skapa ett naturligt sött äppelmos utan att behöva lägga till extra socker.

Användning av äppelmos utan socker

Äppelmos utan socker är otroligt mångsidigt och kan användas på många olika sätt. Du kan använda det som ett tillbehör till pannkakor eller våfflor, som ett pålägg på toast, eller som en ingrediens i olika bakverk.

Om du vill ha en hälsosam start på dagen, prova att lägga till lite äppelmos i din Overnight Oats med kvarg. Äppelmoset kommer att ge en extra sötma och en härlig textur till din gröt.

Äppelsorter att använda

Vilken sort av äpple du väljer att använda kan ha stor påverkan på smaken av ditt äppelmos. Om du föredrar ett syrligare mos, kan du välja sorter som Granny Smith eller Cox Orange.

Om du vill ha ett sötare mos, kan du prova med sorter som Golden Delicious eller Fuji. Det är också helt ok att blanda olika sorters äpplen för att skapa en mer komplex smak.

Att göra äppelmos utan socker hemma

Att göra ditt eget äppelmos utan socker hemma är inte bara hälsosamt, det är också roligt och tillfredsställande.

Det ger dig möjlighet att kontrollera precis vad som går in i ditt mos, och det är en fantastiskt användning av äpplen som kanske börjar bli lite övermogna. Så varför inte prova att göra ditt eget sockerfria äppelmos idag?

Äppelmos Utan Socker Recept

Äppelmos utan socker

Ett naturligt söt och smakfullt äppelmos, helt utan tillsatt socker. Ett perfekt tillbehör till pannkakor, havregrynsgröt, bakning eller bara att äta som det är. Cirka 40 kcal per portion.
5 från 1 betyg
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 49 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 184 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg äpplen
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kanel valfritt

Gör så här

  • Börja med att skala äpplena. Ta sedan bort kärnhuset och skär äpplena i mindre bitar.
  • Lägg de skalade äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt det koka upp på medelhög värme.
  • Sänk värmen när det börjar koka och låt äpplena sjuda i ca 20-30 minuter, eller tills de är mjuka och börjar falla isär. Rör om då och då för att förhindra att äpplena bränner fast i botten.
  • När äpplena är mjuka, ta bort kastrullen från värmen och använd en potatisstöt eller mixer för att mosa äpplena till önskad konsistens.
  • Om du vill, kan du tillsätta kanel för extra smak. Låt moset svalna innan du använder det i recept eller serverar det.
  • Äppelmoset kan förvaras i kylskåpet i upp till en vecka, eller fryses in för längre hållbarhet.

Tips

Smaklig måltid!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 184kcal
Keyword Äppelmos
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top