Ramslökssalt Receopt

ramslökssalt

Ramslökssalt är ett utmärkt sätt att bevara den friska smaken av vårens ramslök långt in på året. Detta recept ger dig all information du behöver för att göra ditt eget ramslökssalt hemma. Det är mycket lättare än du kanske tror!

Hur man torkar ramslök i ugn

Nyckeln till att skapa ett riktigt gott ramslökssalt är att torka ramslöken ordentligt. Det är mycket enkelt att torka ramslök i ugn. Genom att låta den torka på låg värme under lång tid kan du bevara den unika smaken utan att den bränns. Kom ihåg att låta ugnsluckan vara på glänt så att fukten kan avdunsta.

Användning av ramslökssalt

Ramslökssalt kan användas för att krydda alla typer av maträtter. Det är speciellt gott på grillat kött eller grönsaker, och kan även användas för att lyfta smaken på en enkel sallad. Ramslökssaltet är också ett fantastiskt tillskott till soppor och grytor, där det tillför en djup och rik smak.

Hemgjorda kryddor

Att göra egna kryddor och såser är inte bara roligt, det är också ett utmärkt sätt att kontrollera exakt vilka ingredienser som finns i dina maträtter. Med dessa enkla recept kan du skapa unika smaker som inte går att hitta i butikerna. Plus, hemgjorda kryddor och såser kan vara ett utmärkt sätt att minska mängden konserveringsmedel och tillsatser i din mat.

Så kom igång idag och upptäck glädjen i att göra ditt eget ramslökssalt och andra kryddor och såser!

ramslökssalt

Ramslökssalt

Ramslökssalt är ett fantastiskt sätt att fånga smaken av våren och bevara den för användning året runt. Det ger en underbar arom och smak till dina rätter.
5 från 1 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 1 portion
Kalorier 20 kcal

Ingredienser
  

  • 1 bunt färsk ramslök
  • 200 g havssalt

Gör så här

  • Skölj ramslöken noggrant och torka bladen väl.
  • Mixa ramslöken tillsammans med saltet i en matberedare tills du får en grön, grov massa.
  • Bred ut blandningen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in bakplåten i ugnen på låg värme (cirka 50°C) med ugnsluckan på glänt för att låta fukten avdunsta.
  • Låt blandningen torka i ugnen i cirka 1-2 timmar, eller tills den är helt torr och krispig. Rör om varje halvtimme så att saltet torkar jämnt.
  • Låt ramslökssaltet svalna och förvara det i en tättslutande burk.

Tips

Använd ditt ramslökssalt för att krydda olika rätter – det ger en läcker och unik smak till allt från rostat kött till grönsaker och sallader.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 20kcal
Keyword Ramslökssalt, torka ramslök i ugn, torkad ramslök recept
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top