Big Mac Sås Recept

Big Mac Sås Recept

När du tänker på en Big Mac, är det troligt att det första som kommer att tänka på är den distinkta och läckra Big Mac-såsen. Detta hemlighetsfulla recept har förbryllat hemmakockar i årtionden, men nu kan du skapa din egen version hemma.

Vår recept på Big Mac-sås är enkel att följa, kräver bara några få ingredienser, och bäst av allt, det tar bara några minuter att göra.

Vad är Big Mac-sås?

Big Mac-såsen är en krämig och kryddig sås som har blivit känd tack vare McDonald’s populära hamburger, Big Mac. Denna sås är hemligheten bakom den ikoniska smaken av denna välkända hamburgare. Såsen har en distinkt smak som är både söt och syrlig, med en lätt rökt underton.

Hur lagar man Big Mac-sås?

Att göra Big Mac-sås hemma är överraskande enkelt. Allt du behöver är några enkla ingredienser som du troligtvis redan har i ditt skafferi: majonnäs, inlagd gurka, vitlökspulver, lökpulver, vitvinsvinäger, paprika och socker.

Blanda bara dessa ingredienser tills de är väl kombinerade, och voila – du har din egen hemlagade Big Mac-sås.

Vad kan du använda Big Mac-sås till?

Även om Big Mac-såsen är mest känd för att vara en viktig del av en Big Mac-burgare, är det inte det enda sättet du kan använda den här såsen. Använd den som en dipp för pommes frites eller som en dressing för sallader.

Du kan även använda den som en marinad för kyckling eller fisk för en unik vändning på dina favoritmåltider.

Om du vill testa den med en annan rätt, varför inte prova att lägga den på din hemlagade Tonkatsu? Det kommer säkert att lägga till en ny smakdimension till denna traditionella japanska rätt.

Kan du förvara Big Mac-sås?

Ja, du kan definitivt förvara din hemlagade Big Mac-sås. Bara se till att du lagrar den i en lufttät behållare och håller den i kylskåpet. Såsen kommer att hålla i upp till en vecka, vilket gör den perfekt för måltidsförberedelser och snabba och enkla måltider under veckan.

Med detta enkla recept på Big Mac-sås kan du nu ta med smaken av den populära hamburgaren direkt till ditt eget kök. Så varför inte ge det ett försök och upptäck hur enkelt det är att göra din egen Big Mac-sås? Du kanske aldrig mer vill ha butiksköpt igen!

Big Mac Sås Recept

Big Mac Sås

Big Mac-såsen är den hemliga ingrediensen som gör McDonald’s Big Mac så oemotståndlig. Denna krämiga och lite kryddiga sås är perfekt för att lägga till det där lilla extra till dina hemlagade burgare eller att doppa dina pommes frites i. Den tar bara några minuter att göra och du kommer att bli förvånad över hur mycket den smakar som originalet.
5 från 2 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Sås
Kök Amerikansk
Portioner 4 portioner
Kalorier 219 kcal

Ingredienser
  

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk inlagd gurka finhackad
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk paprika

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en skål tills de är väl kombinerade.
  • Täck och ställ in i kylskåpet i minst en timme innan du använder det för att låta smakerna utvecklas.
  • Servera såsen med dina favoritburgare eller som dipp till pommes frites. Förvara kvarvarande sås i en lufttät behållare i kylskåpet.

Tips

Nu kan du njuta av smaken av en Big Mac direkt från ditt eget kök. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 219kcal
Keyword burger
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top