Go Back
+ servings
Pad Thai Sås

Pad Thai Sås

Pad Thai sås är en grundläggande komponent i den traditionella thailändska rätten Pad Thai. Såsen är sötsyrlig och har en stark umamismak. Här är ett enkelt recept på hur du kan göra din egen Pad Thai-sås hemma. Detta recept ger ca 4 portioner.
5 från 2 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 13 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Sås
Kök Thai
Portioner 1 portion
Kalorier 121 kcal

Ingredienser
  

  • 3 msk fisk sås
  • 1 msk tamarind pasta
  • 2 msk palmsocker eller brunt socker
  • 1/2 tsk chili pulver eller mer efter smak
  • 1/2 dl vatten

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en liten kastrull.
  • Koka upp på medelvärme. Rör om tills sockret har löst sig helt.
  • Smaka av och justera smaken efter behov. Om du vill ha mer sötma, tillsätt mer socker; om du vill ha mer syra, tillsätt mer tamarind pasta; om du vill ha mer hetta, tillsätt mer chili pulver.
  • Ta bort från värmen och låt svalna. Såsen kommer att tjockna när den svalnar.
  • Förvara i en lufttät behållare i kylskåpet. Använd inom en vecka.

Tips

Din hemlagade Pad Thai-sås är nu klar att användas i din favoriträtt. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 121kcal
Keyword Pad Thai
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!