Naanbröd utan Jäst Recept

Naanbröd utan Jäst

Naanbröd är ett populärt indiskt bröd som vanligtvis serveras med olika sorters grytor och curries. Det är mjukt, fluffigt och har en härlig yta som är perfekt för att doppa upp smakrika såser. Men att baka naanbröd traditionellt kan vara tidskrävande på grund av jäsprocessen. Därför har vi här ett recept på naanbröd utan jäst – ett snabbare alternativ som ger dig möjlighet att njuta av detta fantastiska bröd när som helst, utan att vänta på att degen ska jäsa. Dessutom är detta recept perfekt för dem som är känsliga för jäst.

Tips för Att Baka Perfekta Naanbröd utan Jäst

När du bakar naanbröd utan jäst finns det några saker att tänka på för att få bästa möjliga resultat:

 1. Använda högkvalitativa ingredienser: Kvaliteten på dina ingredienser kan påverka slutresultatet av ditt naanbröd. Använd färsk yoghurt och bra kvalitet på mjölet för att uppnå bästa resultat.
 2. Degen: Det är viktigt att knåda degen ordentligt för att göra den mjuk och elastisk. Om degen känns för torr, tveka inte att tillsätta lite extra vatten.
 3. Forma brödet: För att få det traditionella utseendet på naanbröd, bör de rullas ut till en oval form. Men kom ihåg att de inte ska vara för tunna eftersom du vill att de ska ha en viss fluffighet.
 4. Stekning: Stek bröden på medelhög värme för att de ska få en fin gyllene färg. Se till att stekpannan är ordentligt uppvärmd innan du lägger i brödet.
 5. Smaksättning: När brödet är klart kan du pensla det med lite smält smör eller vitlöksolja för extra smak.
Naanbröd utan Jäst

Naanbröd utan Jäst

Naanbröd utan jäst är ett enkelt och smidigt recept för dig som vill njuta av detta indiska bröd utan att vänta på jäsningstiden. Dessa bröd blir mjuka och fluffiga och är perfekta att doppa i grytor eller att använda som wrap.
4,63 från 8 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid bröd
Kök Indiska
Portioner 4 bröd
Kalorier 177 kcal

Ingredienser
  

 • 300 g vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 200 g grekisk yoghurt
 • 2 msk olivolja
 • vatten efter behov

Gör så här

 • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
 • Tillsätt grekisk yoghurt och olivolja till skålen. Blanda med en sked tills degen börjar komma ihop.
 • Knåda degen med händerna, tillsätt lite vatten om det behövs, tills du har en smidig och elastisk deg. Låt vila i cirka 10 minuter.
 • Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till en oval form med en kavel.
 • Hetta upp en stekpanna och lägg i ett bröd i taget. Stek brödet på medelhög värme i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills det får en gyllene färg och uppblåsta bubblor.
 • Upprepa processen med resten av degen.

Tips

Servera ditt naanbröd varmt, gärna med din favoritgryta eller curry. Du kan även pensla dem med smält smör eller vitlöksolja för extra smak. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 177kcal
Keyword Naanbröd utan Jäst
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top