Go Back
+ servings
Naanbröd utan Jäst

Naanbröd utan Jäst

Naanbröd utan jäst är ett enkelt och smidigt recept för dig som vill njuta av detta indiska bröd utan att vänta på jäsningstiden. Dessa bröd blir mjuka och fluffiga och är perfekta att doppa i grytor eller att använda som wrap.
4,63 från 8 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid bröd
Kök Indiska
Portioner 4 bröd
Kalorier 177 kcal

Ingredienser
  

  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g grekisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • vatten efter behov

Gör så här

  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
  • Tillsätt grekisk yoghurt och olivolja till skålen. Blanda med en sked tills degen börjar komma ihop.
  • Knåda degen med händerna, tillsätt lite vatten om det behövs, tills du har en smidig och elastisk deg. Låt vila i cirka 10 minuter.
  • Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till en oval form med en kavel.
  • Hetta upp en stekpanna och lägg i ett bröd i taget. Stek brödet på medelhög värme i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills det får en gyllene färg och uppblåsta bubblor.
  • Upprepa processen med resten av degen.

Tips

Servera ditt naanbröd varmt, gärna med din favoritgryta eller curry. Du kan även pensla dem med smält smör eller vitlöksolja för extra smak. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 177kcal
Keyword Naanbröd utan Jäst
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!