Mochi Glass Recept – Hemlagad mochiglass

Mochi Glass

Mochi glass är en läcker japansk dessert som kombinerar söt, kladdig mochi (ett japanskt risbröd) med krämig glass. Den här speciella desserten har blivit populär över hela världen och är älskad för sin unika textur och smak. Men vad många inte inser är att det är möjligt att göra mochi glass hemma! Följ vårt recept och du kan skapa din egen version av denna populära japanska delikatess.

Upptäck magin med mochi glass

Mochi glassen är inte bara en söt behandling att njuta av, det är också en fantastisk kulturell upplevelse. Mochi själv har en rik historia i Japan och används ofta vid firande och ceremonier. Genom att lägga till glass till denna traditionella maträtt skapar det en modern vridning som är svår att motstå.

Skapa din egna version

En av fördelarna med att göra din egen mochi glass är att du kan anpassa det precis som du vill. Du kan välja din favorit glass och anpassa smaker för att passa dina önskemål. Experimentera med olika typer av glass för att hitta din perfekta kombination. Kanske älskar du matcha glass med mochi eller kanske föredrar du en klassisk vanilj. Möjligheterna är oändliga!

Så enkelt att göra hemma

Medan du kanske tror att mochi glass är svårt att göra hemma, är det faktiskt mycket enklare än du kanske tror. Du behöver bara några grundläggande ingredienser och lite tålamod. Följ bara vårt steg för steg-recept och du kommer snart att njuta av din alldeles egna hemgjorda mochi glass.

En härlig behandling året Runt

Mochi glass är den perfekta desserten för alla årstider. På sommaren erbjuder den en uppfriskande paus från värmen, medan den på vintern ger en söt tröst på kalla dagar. Oavsett när du bestämmer dig för att göra det kommer mochi glass garanterat att bli en hit!

Så varför inte prova på att göra din egen mochi glass hemma? Följ vårt enkla recept och njut av denna utsökta japanska dessert. Du kommer inte bli besviken!

Mochi Glass

Mochi Glass – mochiglass

Mochi glass är en läcker japansk dessert som kombinerar söt, kladdig mochi (ett japanskt risbröd) med krämig glass.
4,29 från 14 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 3 t
Total tid 3 t 10 minuter
Måltid Dessert
Kök Japanskt
Portioner 10 stycken
Kalorier 125 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl Mochiko söt rismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Majsstärkelse för dammning
  • 10 skopor av din favoritglass ungefär 1 matsked per skopa

Gör så här

  • Förbered glassen: Använd en glasskopa för att göra 10 små skopor av glass. Lägg dem på en tallrik som är täckt med bakplåtspapper och sätt in i frysen tills de är fasta, minst 1 timme.
  • Förbered Mochi Deg: Blanda Mochiko och socker i en mikrovågsugnssäker skål. Tillsätt vatten och rör om tills det inte finns några klumpar. Täck skålen med plastfolie och mikrovågsugn i 2 minuter. Rör om blandningen och mikrovågsugn igen i 1 minut.
  • Forma Mochi: Strö majsstärkelse på en ren yta och sked ut Mochi-degen på den. Rulla ut degen till cirka 1/4 tum tjocklek med en kavel.
  • Montera Mochi Glass: Ta ut glasskloten från frysen. Använd en rund kakskärare för att skära ut cirkel från Mochi-degen. Placera en skopa glass i mitten av varje Mochi-cirkel. Nyp ihop kanterna för att sluta Mochi runt glassen. Upprepa med resten av Mochi-degen och glass.
  • Frys Mochi Glass: Placera Mochi-glass tillbaka i frysen i minst 3 timmar innan servering.

Tips

Njut av dina hemlagade Mochi Glass!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 125kcal
Keyword Mochi Glass
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top