Go Back
+ servings
Mochi Glass

Mochi Glass - mochiglass

Mochi glass är en läcker japansk dessert som kombinerar söt, kladdig mochi (ett japanskt risbröd) med krämig glass.
4,29 från 14 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 3 t
Total tid 3 t 10 minuter
Måltid Dessert
Kök Japanskt
Portioner 10 stycken
Kalorier 125 kcal

Ingredienser
  

  • 2 dl Mochiko söt rismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Majsstärkelse för dammning
  • 10 skopor av din favoritglass ungefär 1 matsked per skopa

Gör så här

  • Förbered glassen: Använd en glasskopa för att göra 10 små skopor av glass. Lägg dem på en tallrik som är täckt med bakplåtspapper och sätt in i frysen tills de är fasta, minst 1 timme.
  • Förbered Mochi Deg: Blanda Mochiko och socker i en mikrovågsugnssäker skål. Tillsätt vatten och rör om tills det inte finns några klumpar. Täck skålen med plastfolie och mikrovågsugn i 2 minuter. Rör om blandningen och mikrovågsugn igen i 1 minut.
  • Forma Mochi: Strö majsstärkelse på en ren yta och sked ut Mochi-degen på den. Rulla ut degen till cirka 1/4 tum tjocklek med en kavel.
  • Montera Mochi Glass: Ta ut glasskloten från frysen. Använd en rund kakskärare för att skära ut cirkel från Mochi-degen. Placera en skopa glass i mitten av varje Mochi-cirkel. Nyp ihop kanterna för att sluta Mochi runt glassen. Upprepa med resten av Mochi-degen och glass.
  • Frys Mochi Glass: Placera Mochi-glass tillbaka i frysen i minst 3 timmar innan servering.

Tips

Njut av dina hemlagade Mochi Glass!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 125kcal
Keyword Mochi Glass
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!