10skopor av din favoritglassungefär 1 matsked per skopa
Gör så här
Förbered glassen: Använd en glasskopa för att göra 10 små skopor av glass. Lägg dem på en tallrik som är täckt med bakplåtspapper och sätt in i frysen tills de är fasta, minst 1 timme.
Förbered Mochi Deg: Blanda Mochiko och socker i en mikrovågsugnssäker skål. Tillsätt vatten och rör om tills det inte finns några klumpar. Täck skålen med plastfolie och mikrovågsugn i 2 minuter. Rör om blandningen och mikrovågsugn igen i 1 minut.
Forma Mochi: Strö majsstärkelse på en ren yta och sked ut Mochi-degen på den. Rulla ut degen till cirka 1/4 tum tjocklek med en kavel.
Montera Mochi Glass: Ta ut glasskloten från frysen. Använd en rund kakskärare för att skära ut cirkel från Mochi-degen. Placera en skopa glass i mitten av varje Mochi-cirkel. Nyp ihop kanterna för att sluta Mochi runt glassen. Upprepa med resten av Mochi-degen och glass.
Frys Mochi Glass: Placera Mochi-glass tillbaka i frysen i minst 3 timmar innan servering.