Kvarg Overnight Oats Recept

Overnight Oats med Kvarg

Att starta dagen med en hälsosam och näringsrik frukost har aldrig varit enklare tack vare kvarg overnight oats. Denna mättande och läckra rätt är laddad med protein från kvarg, vilket gör den till en perfekt frukost för dig som tränar, vill hålla dig mätt längre eller helt enkelt älskar den krämiga smaken av kvarg. Dessutom är denna rätt väldigt enkel att förbereda och kan anpassas efter egna smakpreferenser.

Hur Man Tillagar Kvarg Overnight Oats

För att tillaga kvarg overnight oats behöver du bara en burk eller behållare med lock. Du kombinerar helt enkelt alla ingredienser i behållaren, rör om, täcker och låter blandningen sitta i kylskåpet över natten. På morgonen har du en krämig och läcker frukost redo att njutas med dina favorittillbehör. Om du vill kan du tillsätta mer mjölk på morgonen om din overnight oats är för tjock.

Perfekt För En Snabb Och Närande Frukost

Medan vi alla vet hur viktigt det är att äta frukost, kan det ibland vara svårt att hitta tid att tillaga en näringsrik måltid på morgonen. Detta är varför kvarg overnight oats är så perfekt. Du förbereder den bara kvällen innan, och på morgonen har du en färdig måltid full av protein och fiber, redo att ätas direkt från kylskåpet.

Eftersom kvarg är så rikt på protein, hjälper denna rätt till att hålla dig mätt och nöjd fram till lunch. Dessutom ger havregryn och chiafrön massor av fiber, vilket också bidrar till mättnaden.

Om du är en fan av choklad overnight oats, kommer du definitivt att älska denna variant med kvarg. Den extra krämigheten och proteinhalten gör detta till ett måste att prova. Dessutom kan du leka med olika toppings som färska bär, nötter eller till och med ett strössel av kanel. Skapa din egen version av kvarg overnight oats idag och njut av en hälsosam och näringsrik start på dagen!

Overnight Oats med Kvarg

Overnight Oats med Kvarg

Att starta dagen med en hälsosam och näringsrik frukost har aldrig varit enklare tack vare kvarg overnight oats.
3,94 från 16 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 12 t
Total tid 12 t 10 minuter
Måltid Frukost
Kök Amerikansk
Portioner 1 portioner
Kalorier 350 kcal

Ingredienser
  

 • 1 dl havregryn
 • 1,5 dl mjölk valfri sort
 • 1 msk chiafrön
 • 100 g kvarg naturell eller smaksatt enligt preferens
 • 1 msk honung eller annan sötning efter smak valfritt
 • Topping: bär nötter, frukt, kanel, osv. (valfritt)

Gör så här

 • Blanda havregryn, chiafrön och mjölk i en burk eller behållare med lock.
 • Lägg till kvargen och rör om ordentligt tills allt är väl blandat. Om du önskar en sötare smak, tillsätt honung eller annan sötning.
 • Täck behållaren och ställ in den i kylskåpet över natten (minst 6 timmar).
 • På morgonen, rör om din kvarg overnight oats. Om den är för tjock kan du tillsätta mer mjölk.
 • Toppa med dina favorit tillbehör som färska bär, nötter, kanel eller vad du än föredrar.
 • Njut av din närande och läckra frukost!

Tips

Kom ihåg att du kan förbereda kvarg overnight oats upp till 2-3 dagar i förväg för en lätt och bekväm frukostlösning. Justera mängden sötning efter eget tycke och smak, och var noga med att toppa med en variation av frukter eller bär för extra vitaminer och mineraler.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 350kcal
Keyword Kvarg Overnight Oats
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top