Klyftpotatis i Airfryer Recept

Klyftpotatis i Airfryer

I den här artikeln kommer vi att utforska den fantastiska tekniken med att laga klyftpotatis i en Airfryer. Denna innovativa metod ger krispiga, gyllene potatisklyftor med minimal ansträngning och mindre olja än traditionell fritering. Vi kommer att ge dig alla tips och tricks du behöver för att skapa perfekta klyftpotatis hemma.

Varför Använda en Airfryer?

Airfryers har snabbt blivit en storfavorit i många hemmakök tack vare dess effektivitet och hälsosamma tillagning. Genom att använda varm luft för att cirkulera runt maten, kan dessa apparater skapa den krispiga ytan vi älskar, men med betydligt mindre olja. Resultatet? Hälsosammare, mindre feta potatisklyftor som inte kompromissar med smaken.

Att Välja Rätt Potatis

Val av potatis kan påverka slutresultatet av dina klyftpotatisar. Mjöliga potatissorter som King Edward eller Maris Piper fungerar bra för klyftpotatis eftersom de har en tendens att bli fluffiga inuti och krispiga på utsidan när de tillagas.

Kryddning av Klyftpotatis

Klyftpotatis är som en blank duk för en rad olika kryddor. Även om vi håller det enkelt i detta recept med bara salt och paprika, kan du experimentera med dina favoritkryddor. Varför inte prova med lite vitlökspulver, rosmarin, eller kanske till och med lite chili för lite extra spark?

Klyftpotatis i Airfryer – Ett Hälsosamt Alternativ

Klyftpotatis i Airfryer erbjuder en hälsosammare version av denna älskade rätt, perfekt för de som letar efter ett lägre kalori-alternativ till traditionell friterad potatis. Följ vårt enkla recept och njut av det krispiga, gyllene resultatet!

Klyftpotatis i Airfryer

Klyftpotatis i Airfryer

Denna recept för klyftpotatis i Airfryer ger dig perfekt tillagade, krispiga och gyllene klyftor utan att behöva tända ugnen. Airfryerns snabba och effektiva varmluftsteknik ger klyftpotatisen en härlig yta samtidigt som de behåller sin mjuka insida.
4,75 från 4 betyg
Förberedelser 6 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 26 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 146 kcal

Ingredienser
  

 • 4 stora potatisar
 • 1-2 msk rapsolja
 • Salt efter smak
 • 1 tesked paprika

Gör så här

 • Skala potatisarna och skär dem i jämnstora klyftor.
 • Placera potatis klyftorna i en stor skål, häll över oljan, salt och paprika. Rör om tills alla klyftor är jämnt belagda.
 • Förvärm din Airfryer till 200 grader Celsius.
 • Lägg potatis klyftorna i Airfryer-korgen, se till att inte överfylla den. Du kan behöva tillaga dem i omgångar beroende på storleken på din Airfryer.
 • Ställ in Airfryern på 15-20 minuter. Halvvägs genom tillagningen, dra ut korgen och skaka den för att vända potatis klyftorna och säkerställa jämn tillagning.
 • När de är klara, strö över lite extra salt om så önskas, medan de fortfarande är varma.
 • Servera klyftpotatisen direkt från Airfryern medan de är krispiga och varma. Perfekt som ett tillbehör till dina favoriträtter.

Tips

Observera: Var noga med att inte överfylla din Airfryer-korg, eftersom det kan förhindra att luften cirkulerar ordentligt och resultera i mindre krispiga klyftor.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 146kcal
Keyword klyftpotatis airfryer, sötpotatis pommes airfryer, tillbehör airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top