Airfryer Sötpotatis Pommes Frites recept

sötpotatis pommes airfryer

Välkommen till vår guide för att skapa de perfekta airfryer-tillagade sötpotatis pommes frites. I denna artikel kommer vi att dyka in i fördelarna med att använda en Airfryer, hur du kan krydda dina pommes frites för extra smak, och varför sötpotatis är ett utmärkt och näringsrikt alternativ till traditionell potatis.

Fördelar med Airfryer sötpotatis

Airfryers har blivit en populär apparat i många kök, och av god anledning. Dessa praktiska enheter använder het luft för att ”fritera” maten, vilket ger samma krispiga yta som traditionell fritering men med mycket mindre olja. Resultatet är hälsosammare, mindre oljiga måltider som fortfarande har den tillfredsställande krispigheten som vi älskar hos friterad mat.

Krydda dina sötpotatis pommes frites

Medan saltade sötpotatis pommes frites är fantastiskt goda i sig, finns det flera sätt att krydda dem på för att lägga till extra smak. Prova att tillsätta lite kryddig chili, rökig paprika eller kanske lite vitlökspulver innan du lägger dem i Airfryern. Kombinationen av den naturliga sötman hos sötpotatisen och dessa kryddor kommer att ge en explosion av smaker

Fördelarna med sötpotatis

Sötpotatis är inte bara läckra, de är också fullpackade med näringsämnen. Dessa rotgrönsaker är rika på fiber, vitamin A, vitamin C och kalium. Dessutom har de ett lägre glykemiskt index än vanlig potatis, vilket gör dem till ett bra val för de som vill hålla blodsockernivåerna i schack. Genom att välja sötpotatis över traditionell potatis får du ett näringsrikt och smakfullt alternativ som är lika läckert som det är hälsosamt.

Sötpotatis Pommes Frites – Ett hälsosamt alternativ

Så nästa gång du får ett begär efter pommes frites, överväg att nå ut till din Airfryer och några sötpotatisar. Dessa airfryer-tillagade sötpotatis pommes frites ger dig all den krispiga, gyllene godhet du älskar, men med färre kalorier och mer näringsämnen. Ett hälsosamt alternativ som inte kompromissar med smaken!

sötpotatis pommes airfryer

Airfryer Sötpotatis Pommes Frites

Denna recept på sötpotatis pommes frites tillagade i en Airfryer ger dig krispiga, gyllene och hälsosammare frites utan behov av mycket olja. Den snabba cirkulationen av varm luft i Airfryern gör att sötpotatisstripsen blir perfekt krispiga på utsidan och mjuka på insidan.
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Amerikansk
Portioner 4 portioner
Kalorier 148 kcal

Ingredienser
  

  • 2 stora sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • Salt efter smak

Gör så här

  • Skala sötpotatisarna och skär dem i tunna strips, ungefär som pommes frites.
  • Placera sötpotatisstripsen i en stor skål, häll över olivoljan och rör om tills alla strips är jämnt belagda.
  • Förvärm din Airfryer till 200 grader Celsius.
  • Lägg sötpotatisstripsen i Airfryer-korgen, se till att inte överfylla den. Du kan behöva laga dem i omgångar beroende på storleken på din Airfryer.
  • Ställ in Airfryern på 15-20 minuter. Halvvägs genom tillagningen, dra ut korgen och skaka den för att vända sötpotatisstripsen och säkerställa jämn tillagning.
  • När de är klara, strö över salt medan de fortfarande är varma.
  • Servera de Airfryer-tillagade sötpotatis pommes frites direkt, medan de är varma och krispiga. Perfekt att servera med en krämig dipp eller som ett tillbehör till dina favoriträtter.

Tips

Observera: Var noga med att inte överfylla din Airfryer-korg, eftersom det kan förhindra att luften cirkulerar ordentligt och resultera i mindre krispiga pommes frites.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 148kcal
Keyword sötpotatis pommes airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top