Hasselbackspotatis i Airfryer Recept

hasselbackspotatis i airfryer

Njut av den ultimata bekvämligheten och mästarklassens smaker med hasselbackspotatis tillagad i en Airfryer. Den här metoden ger dig perfekt krispiga potatisar med minimal ansträngning och maximal belöning.

Upptäck Hasselbackspotatisens Ursprung

Hasselbackspotatisen är faktiskt en svensk uppfinning, skapad på Hasselbacken, en restaurang i Stockholm. Genom att skära potatisen i tunna skivor innan tillagning, får du en potatis som är krispig på utsidan men mjuk och smörig inuti. En fantastisk kombination som har gjort hasselbackspotatisen till en global favorit.

Airfryern – En Revolution inom Matlagning

Airfryern har helt förändrat hur vi ser på ”friterad” mat. Genom att använda varmluftsteknik kan du uppnå liknande resultat som vid traditionell fritering, men utan all den olja som behövs. Resultatet är hälsosammare och mindre kaloririka rätter, utan att kompromissa med smaken.

Välja Rätt Potatis för din Hasselbackspotatis

För att få bästa möjliga resultat med ditt hasselbackspotatisrecept är det viktigt att välja rätt sort av potatis. Fast potatis, som till exempel King Edward eller Maris Piper, fungerar bäst eftersom de håller ihop bättre under tillagningen och blir krispiga på utsidan men mjuka inuti.

Airfryer Hasselbackspotatis – En Uppgradering av en Klassiker

Med en Airfryer kan du ta din hasselbackspotatis till nästa nivå. Den snabba och jämn tillagningen i Airfryern ger en perfekt krispig yta, medan insidan förblir mjuk och smörig. Enklare och smakrikare än någonsin!

hasselbackspotatis i airfryer

Hasselbackspotatis i Airfryer

Med detta recept kan du skapa fantastiskt krispiga och smakrika hasselbackspotatisar direkt i din Airfryer. Ett elegant tillbehör som är lika enkelt att tillaga som det är imponerande att servera.
3,90 från 10 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 4 potatisar
Kalorier 210 kcal

Ingredienser
  

 • 4 medelstora fasta potatisar
 • 2 msk smör smält
 • Salt och peppar efter smak
 • 1 tesked paprika valfritt
 • Färsk persilja för garnering

Gör så här

 • Förvärma din Airfryer till 180 grader Celsius.
 • Skär varje potatis i tunna skivor, men se till att inte skära hela vägen igenom. Ett tips är att lägga potatisen mellan två skärbrädor för att förhindra att kniven går igenom.
 • Smält smöret och pensla över varje potatis. Se till att få in lite smör i skårorna också.
 • Krydda potatisarna med salt, peppar och paprika.
 • Placera potatisarna i Airfryer-korgen och ställ in tiden till 40 minuter.
 • Halvvägs genom tillagningstiden, ta ut korgen och pensla mer smör på potatisarna.
 • Efter 40 minuter, kontrollera att potatisarna är mjuka inuti och krispiga på utsidan. Om inte, fortsätt tillaga i 5-minutersintervaller tills de är klara.
 • Servera direkt, toppa med färsk persilja för extra smak och färg.

Tips

Observera: Tillagningstider kan variera beroende på din specifika Airfryer-modell och storleken på dina potatisar. Se till att alltid kontrollera att maten är helt genomstekt innan du äter den.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 210kcal
Keyword Fiskpinnar i Airfryer, Hasselbackspotatis i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top