Hel Kyckling i Slow Cooker Recept

hel kyckling i slow cooker

Denna hel kyckling i slow cooker är lika enkel att göra som den är läcker att äta. Med bara några minuters förberedelse på morgonen, kan du komma hem till en fantastiskt saftig och smakfull kyckling som har tillagats till perfektion under dagen.

En slow cooker gör allt arbete åt dig, vilket gör denna rätt till en dröm för stressiga vardagar. Låt oss hoppa in i köket!

Tillagningstiden

Att tillaga en hel kyckling i en slow cooker är en underbar metod för att få ett mört och saftigt resultat. Men en viktig aspekt att förstå när du använder en slow cooker är just tillagningstiden.

Beroende på storleken på din kyckling och din specifika slow cooker, kan tillagningstiden variera. Generellt sett bör en hel kyckling tillagas på låg värme i cirka 6-7 timmar. Men för att vara säker på att kycklingen är helt klar och säker att äta, använd en kökstermometer.

Den ska visa minst 75°C när du sticker in den i det tjockaste stället på låret (men inte mot benet). Ha det i åtanke när du förbereder din slow cooker-kyckling, och njut av det fantastiska resultatet!

hel kyckling i slow cooker

Hel Kyckling i Slow Cooker

En enkel och fantastiskt saftig hel kyckling tillagad långsamt i en slow cooker. Perfekt för en vardaglig middag eller en festlig söndagsmiddag. Servera med dina favorittillbehör.
5 från 3 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 6 portioner
Kalorier 189 kcal

Ingredienser
  

  • 1 hel kyckling ca 1,5 kg
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 gul lök skuren i skivor
  • Färska örter såsom rosmarin och timjan, valfritt

Gör så här

  • Blanda samman salt, svartpeppar, paprika och vitlökspulver i en skål. Gnugga kryddblandningen över hela kycklingen, inklusive insidan.
  • Placera lökskivorna i botten av slow cookern. Lägg sedan kycklingen, bröstsidan upp, över löken.
  • Ställ in slow cookern på låg värme och låt kycklingen tillagas i cirka 6-7 timmar, eller tills kycklingen är helt genomkokt och skinnet blir krispigt. En kökstermometer instucken i det tjockaste stället på låret (men inte mot benet) ska visa minst 75°C.
  • Ta försiktigt ut kycklingen från slow cookern och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär i den. Servera med dina favorittillbehör.

Tips

Tiden kan variera beroende på storleken på din kyckling och din specifika slow cooker. Använd en kökstermometer för bästa resultat.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 189kcal
Keyword crock pot, hel kyckling i slow cooker
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top