Go Back
+ servings
hel kyckling i slow cooker

Hel Kyckling i Slow Cooker

En enkel och fantastiskt saftig hel kyckling tillagad långsamt i en slow cooker. Perfekt för en vardaglig middag eller en festlig söndagsmiddag. Servera med dina favorittillbehör.
4,86 från 7 betyg
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 6 t
Total tid 6 t 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 6 portioner
Kalorier 189 kcal

Ingredienser
  

  • 1 hel kyckling ca 1,5 kg
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 gul lök skuren i skivor
  • Färska örter såsom rosmarin och timjan, valfritt

Gör så här

  • Blanda samman salt, svartpeppar, paprika och vitlökspulver i en skål. Gnugga kryddblandningen över hela kycklingen, inklusive insidan.
  • Placera lökskivorna i botten av slow cookern. Lägg sedan kycklingen, bröstsidan upp, över löken.
  • Ställ in slow cookern på låg värme och låt kycklingen tillagas i cirka 6-7 timmar, eller tills kycklingen är helt genomkokt och skinnet blir krispigt. En kökstermometer instucken i det tjockaste stället på låret (men inte mot benet) ska visa minst 75°C.
  • Ta försiktigt ut kycklingen från slow cookern och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär i den. Servera med dina favorittillbehör.

Tips

Tiden kan variera beroende på storleken på din kyckling och din specifika slow cooker. Använd en kökstermometer för bästa resultat.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 189kcal
Keyword crock pot, hel kyckling i slow cooker
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!