Grönkålschips i Airfryer Recept

Grönkålschips i airfryer

Grönkålschips tillagade i en airfryer är ett utmärkt sätt att njuta av ett hälsosamt och krispigt snack. Airfryern gör det möjligt att tillaga grönkålen med minimal användning av olja, vilket resulterar i ett lätt och krispigt chips som är både näringsrikt och smakrikt.

Hälsosamt Snack

Grönkål är rik på näringsämnen som vitaminer (A, C, K), mineraler och antioxidanter. Tillagning i en airfryer minskar behovet av olja, vilket gör chipsen hälsosammare än traditionellt friterade snacks.

Snabb och Enkel Tillagning

Med en airfryer kan du tillaga grönkålschips på bara några minuter, vilket är perfekt för snabba snacks eller som tillbehör till måltider.

Airfryern ger en jämn och krispig textur som kan vara svår att uppnå i en vanlig ugn.

Vad är Grönkålschips?

Grönkålschips är ett hälsosamt snacksalternativ som är gjort av grönkål, en näringsrik bladgrönsak. Dessa chips tillverkas genom att grönkålsbladen tvättas, torkas och sedan försiktigt täcks med en liten mängd olja och kryddas efter smak (vanligtvis med salt och ibland andra kryddor som chilipulver eller vitlökspulver). Därefter bakas eller torkas de i ugn eller i en airfryer tills de blir krispiga.

Grönkålschips har blivit populära som ett nyttigare alternativ till traditionella snacks som potatischips på grund av deras höga näringsinnehåll och låga kalorier. Grönkål är rik på vitaminer (särskilt vitamin A, C och K), mineraler, fiber och antioxidanter. Denna snack är inte bara god och krispig, utan även bra för hälsan.

Dessutom erbjuder grönkålschips en bra möjlighet att njuta av grönsaker på ett annorlunda och smakfullt sätt. De kan enkelt anpassas för att passa olika dieter, inklusive veganska och glutenfria kosthållningar.

Grönkålschips i airfryer

Grönkålschips i Airfryer

Grönkålschips tillagade i en airfryer erbjuder en perfekt kombination av hälsa och smak. De är enkla att tillaga och kan varieras med olika kryddor för att passa alla smakpreferenser. Ett utmärkt sätt att njuta av en näringsrik grönsak på ett roligt och smakrikt sätt. Smaklig måltid!
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök svenskt
Portioner 2 portioner
Kalorier 89 kcal

Ingredienser
  

  • 1 bunt färsk grönkål
  • 1-2 msk olivolja
  • Salt och andra kryddor efter smak t.ex. vitlökspulver, chiliflakes

Gör så här

  • Förbered Grönkålen: Tvätta och torka grönkålen noggrant. Ta bort de grova stjälkarna och riv bladen i chips-storlek.
  • Krydda: Lägg grönkålsbitarna i en skål. Tillsätt olivolja och massera försiktigt in oljan i bladen för att täcka dem jämnt. Krydda med salt och andra valfria kryddor.
  • Förvärma Airfryern: Förvärma din airfryer till ca 130°C.
  • Tillaga Grönkålen: Lägg grönkålsbitarna i airfryerkorgen. Se till att inte överbelasta korgen för att luften ska kunna cirkulera ordentligt.
  • Tillagningsprocess: Tillaga i 4-6 minuter. Håll ett öga på grönkålen mot slutet av tillagningstiden för att undvika att de bränns.
  • Servera: Ta ut grönkålschipsen och låt dem svalna några minuter innan servering. De kommer att bli krispigare när de svalnar.

Tips

Använd inte för mycket olja, då det kan göra chipsen mjuka istället för krispiga.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 89kcal
Keyword grönkål Airfryer, Grönkålschips i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top