Go Back
+ servings
Grönkålschips i airfryer

Grönkålschips i Airfryer

Grönkålschips tillagade i en airfryer erbjuder en perfekt kombination av hälsa och smak. De är enkla att tillaga och kan varieras med olika kryddor för att passa alla smakpreferenser. Ett utmärkt sätt att njuta av en näringsrik grönsak på ett roligt och smakrikt sätt. Smaklig måltid!
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök svenskt
Portioner 2 portioner
Kalorier 89 kcal

Ingredienser
  

  • 1 bunt färsk grönkål
  • 1-2 msk olivolja
  • Salt och andra kryddor efter smak t.ex. vitlökspulver, chiliflakes

Gör så här

  • Förbered Grönkålen: Tvätta och torka grönkålen noggrant. Ta bort de grova stjälkarna och riv bladen i chips-storlek.
  • Krydda: Lägg grönkålsbitarna i en skål. Tillsätt olivolja och massera försiktigt in oljan i bladen för att täcka dem jämnt. Krydda med salt och andra valfria kryddor.
  • Förvärma Airfryern: Förvärma din airfryer till ca 130°C.
  • Tillaga Grönkålen: Lägg grönkålsbitarna i airfryerkorgen. Se till att inte överbelasta korgen för att luften ska kunna cirkulera ordentligt.
  • Tillagningsprocess: Tillaga i 4-6 minuter. Håll ett öga på grönkålen mot slutet av tillagningstiden för att undvika att de bränns.
  • Servera: Ta ut grönkålschipsen och låt dem svalna några minuter innan servering. De kommer att bli krispigare när de svalnar.

Tips

Använd inte för mycket olja, då det kan göra chipsen mjuka istället för krispiga.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 89kcal
Keyword grönkål Airfryer, Grönkålschips i Airfryer
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!