Grillade Lammkotletter Recept

Grillade Lammkotletter

Lamm har länge varit en favorit i medelhavsköket och på grillfester runt om i världen. Grillade lammkotletter bjuder på en smakupplevelse som är svår att överträffa – den rika och saftiga smaken av lamm förstärks ytterligare när det grillas, vilket resulterar i en verkligt förförisk måltid. Kombinationen av färska örter, citron och lammets djup ger en smakprofil som både är enkel och sofistikerad.

Perfekta Grillade Lammkotletter

 1. Förberedelse är nyckeln: Låt lammkotletterna marinera så länge som möjligt, helst över natten. Detta ger inte bara en djupare smak utan gör också köttet extra mört.
 2. Rätt grilltemperatur: Se till att grillen är tillräckligt varm innan du lägger på kotletterna. En het grill ger kotletterna den där perfekta, karamelliserade ytan.
 3. Låt köttet vila: Efter grillning, låt lammkotletterna vila i några minuter. Detta låter köttsaften fördelas jämnt, vilket resulterar i saftigare kött.
 4. Örtval: Även om rosmarin och timjan är klassiska val för lamm, kan du experimentera med andra örter som salvia eller mynta för en unik smakprofil.
 5. Servering: Lammkotletter går bra med många olika sidorätter. Prova med en couscous-sallad, grillade medelhavsgrönsaker eller en enkel tzatziki-sås.

Med rätt förberedelse och några enkla knep kan du se fram emot en oförglömlig grillupplevelse med dessa lammkotletter!

Grillade Lammkotletter

Grillade Lammkotletter

Lammkotletter är en delikatess som förtjänar en plats på varje grillfest. Den rika smaken av lamm kombinerat med de aromatiska örterna och citronen gör detta till en oslagbar kombination. Den hemliga ingrediensen i denna rätt är tiden – en lång marineringstid säkerställer att varje bit av köttet är genomsyrat av de delikata smakerna. Servera med grillade grönsaker eller en fräsch sallad för en perfekt sommarmåltid.
5 från 1 betyg
Förberedelser 2 t
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 2 t 12 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 348 kcal

Ingredienser
  

 • 8 lammkotletter
 • 3 msk olivolja
 • 3 vitlöksklyftor fint hackade
 • 1 msk rosmarin finhackad
 • 1 msk timjan finhackad
 • Saft och zest från 1 citron
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • En nypa chiliflakes valfritt

Gör så här

 • I en skål, kombinera olivolja, hackad vitlök, rosmarin, timjan, citronsaft, citronzest, salt, peppar och chiliflakes (om du använder). Blanda väl.
 • Placera lammkotletterna i skålen och gnugga marinaden över varje kotlett. Se till att varje kotlett är väl täckt. Täck skålen och låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.
 • Förvärma grillen till hög värme.
 • Placera lammkotletterna direkt på grillgallret. Grilla i 4-6 minuter per sida, eller tills de är krispiga på ytan men rosa inuti.
 • Ta bort lammkotletterna från grillen och låt vila i några minuter innan servering.

Tips

Låt lammkotletterna marinera så länge som möjligt, helst över natten. Detta ger inte bara en djupare smak utan gör också köttet extra mört.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 348kcal
Keyword Grillade Lammkotletter
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top