Grillade Kycklingklubbor Recept

Grillade Kycklingklubbor

Det finns något magiskt med grillade kycklingklubbor – den rökiga doften, den krispiga huden och det saftiga, möra köttet inuti. Kycklingklubbor är inte bara ekonomiskt fördelaktiga, utan de är även lättmarinerade och tåliga på grillen. Vare sig du är nybörjare inom grillning eller en erfaren grillmästare, kan dessa klubbor lyftas till nya höjder med rätt teknik och några enkla knep.

Grillningens Tips och Tricks

 1. Förberedelse: Genom att marinera kycklingklubborna några timmar före grillningen, eller ännu bättre, över natten, kan du uppnå en djupare smakprofil och mer saftigt kött.
 2. Undvik att bränna dem: Eftersom kycklingklubbor innehåller ben, kan de ta längre tid att grilla jämfört med andra kycklingdelar. Använd indirekt värme på grillen genom att placera glöden eller brännarna på ena sidan av grillen och kycklingklubborna på den andra sidan. Detta hjälper till att undvika att klubbarna bränns medan de fortfarande tillagas ordentligt inuti.
 3. Kontrollera temperaturen: Använd en kötttermometer för att säkerställa att kycklingklubborna har nått en inre temperatur av 75°C. Det garanterar att du får genomkokt men ändå saftigt kött.
 4. Rätt redskap: Använd grilltänger snarare än en gaffel när du vänder kycklingklubborna. Genomborrade kycklingklubbor kan förlora sina saftiga juicer på grillen.
 5. Låt vila: Innan du serverar, låt kycklingklubborna vila i några minuter. Detta låter safterna distribueras jämnt i köttet, vilket ger en saftigare smakupplevelse.
 6. Var kreativ med smakerna: Även om en enkel marinad av olja, salt och kryddor kan göra underverk, tveka inte att experimentera med olika marinader, glaser och kryddor för att skapa unika smakprofiler.

Med dessa tips i åtanke är du redo att bemästra konsten att grilla kycklingklubbor och imponera på dina gäster vid nästa grillfest!

Grillade Kycklingklubbor

Grillade Kycklingklubbor

Grillade kycklingklubbor är en riktig sommarhit. Med krispig yta och saftigt kött inuti är de alltid populära på grillfesten. Följ detta enkla recept för att få perfekt grillade kycklingklubbor varje gång.
5 från 1 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 205 kcal

Ingredienser
  

 • 8 kycklingklubbor
 • 3 msk msk olivolja
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk svartpeppar
 • 2 vitlöksklyftor finhackade
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk chili pulver valfritt för extra hetta
 • Färsk rosmarin eller timjan valfritt

Gör så här

 • Börja med att blanda olivolja, salt, svartpeppar, hackad vitlök, paprikapulver, chili pulver och örter i en skål.
 • Tvätta och torka kycklingklubborna. Lägg dem i en stor skål eller plastpåse.
 • Häll marinaden över kycklingklubborna och se till att varje klubb är väl täckt. Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme, gärna längre för ännu mer smak.
 • Förbered grillen på medelhög värme.
 • Placera kycklingklubborna på grillgallret. Grilla dem i 25-30 minuter, eller tills de är genomkokta och har en inre temperatur av 75°C. Vänd klubborna med jämna mellanrum för att undvika att de bränner.
 • Servera de grillade kycklingklubborna direkt från grillen med din favoritsås eller tillbehör.

Tips

För extra smak, prova att lägga till citronzest eller sojasås i marinaden. Var kreativ och experimentera med dina favoritsmaker!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 205kcal
Keyword Grillade Kycklingklubbor
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top