Glass med Kondenserad Mjölk Recept

Glass med Kondenserad Mjölk

Glass är något som de flesta av oss förknippar med glädje, värme och njutning. Men ibland kan det vara både tidskrävande och komplicerat att tillverka egen glass, speciellt om man inte har en glassmaskin till hands. Då är det dags att testa glass på kondenserad mjölk – ett enkelt och snabbt sätt att göra hemmagjord glass utan att behöva äga en glassmaskin.

Kondenserad mjölk är en sötad mjölk där man har avlägsnat vatten och tillsatt socker. Det ger en konsistens och smak till glassen som är svår att slå. Kombinationen av krämighet från mjölken, sötma från sockret och den mjuka texturen som bildas när det blandas med grädde skapar en glassupplevelse utöver det vanliga.

Vad är kondenserad mjölk?

Kondenserad mjölk är en produkt som skapas genom att ta bort ungefär 60% av vattnet från vanlig mjölk. Resultatet är en tjock, söt och klibbig mjölkbaserad produkt som är mycket rik på smak. Det har en karakteristisk mörk, gyllene färg, tack vare karamelliseringen av socker under produktionsprocessen.

Den vanligaste formen av kondenserad mjölk är sötad kondenserad mjölk, där en stor mängd socker läggs till under processen. Denna sockerhalt bidrar till produktens långa hållbarhet, eftersom socker är ett konserveringsmedel. Sötad kondenserad mjölk kan lagras i flera år utan att förstöras.

Glass med Kondenserad Mjölk och Daim

Det finns en mängd olika tillsatser du kan blanda in i din glass gjord på kondenserad mjölk för att skapa unika och spännande smakupplevelser. En särskild favorit för många är att inkludera bitar av Daim i glassen.

Daim, med sin karakteristiska smak av karamelliserat socker och mandel, tillsammans med den kraftiga chokladöverdraget, ger ett härligt tuggmotstånd och komplex smak till glassen. Daimens söta, krispiga konsistens kombinerat med den krämiga glassen skapar en kontrast som både är njutbar och överraskande.

Varför Använda Kondenserad Mjölk i Glassrecept?

Kondenserad mjölk är en underbart mångsidig ingrediens som används i många olika typer av recept, särskilt när det kommer till efterrätter och sötade rätter. Det finns flera anledningar till varför kondenserad mjölk är ett populärt val för glassrecept:

 1. Enkelhet: Kondenserad mjölk gör det enkelt att skapa hemmagjord glass utan behovet av en glassmaskin. Du kan helt enkelt blanda kondenserad mjölk med grädde och din favorit smaksättning, som vanilj eller choklad, frysa det, och voila! Du har hemlagad glass.
 2. Textur: Kondenserad mjölk bidrar till att skapa en mjuk och krämig konsistens i glassen. Detta beror på att kondenserad mjölk innehåller socker och mjölk i en koncentrerad form, vilket hjälper till att förhindra att iskristaller bildas när glassen fryser.
 3. Sötma: Kondenserad mjölk är sötad och lägger därför till en härlig sötma till glassen utan att du behöver lägga till extra socker.
 4. Smak: Kondenserad mjölk har en distinkt rik och mjölkig smak, vilket kan ge glassen djup och en härlig underton av sötma.
 5. Mångsidighet: Kondenserad mjölk kan blandas med en mängd olika ingredienser för att skapa olika smaker av glass. Du kan till exempel lägga till hackad choklad, nötter, fruktpuréer, eller till och med bitar av kaka eller kex till blandningen före frysning.

Dessa egenskaper gör kondenserad mjölk till ett fantastiskt val för att göra hemlagad glass. Och det bästa av allt är att du kan experimentera med olika smakkombinationer för att skapa din egen unika glassrecept!

Glass med Kondenserad Mjölk

Glass med Kondenserad Mjölk

Denna glass med kondenserad mjölk är en underbar bas för många olika smaker. Den är krämig, söt, och bäst av allt – den kräver ingen glassmaskin! Du kan äta den som den är, eller tillsätta dina favoritblandningar för att skapa din egen specialglass.
4 från 3 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Frysningstid 6 t
Total tid 6 t 10 minuter
Måltid glass
Kök Svenska
Portioner 8 portioner
Kalorier 210 kcal

Ingredienser
  

 • 400 g kondenserad mjölk 1 burk
 • 500 ml vispgrädde
 • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

 • Häll vispgrädden i en stor skål och vispa tills det bildas mjuka toppar.
 • Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och vaniljextraktet, och fortsätt vispa tills allt är väl blandat.
 • Häll blandningen i en glassbehållare eller en annan behållare med lock, och frys i minst 6 timmar, men helst över natten.
 • När du är redo att servera, låt glassen tina i några minuter innan du skopar upp den.

Tips

Om du vill lägga till mix-ins som chokladbitar, krossade kex, fruktbitar eller nötter, tillsätt dessa när du har blandat kondenserad mjölk med grädden, och före frysning.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 210kcal
Keyword Glass med Kondenserad Mjölk, glass på kondenserad mjölk, hemmagjord glass, kondenserad mjölk glass, vaniljglass kondenserad mjölk
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top