Fritera sötpotatis pommes recept

Fritera sötpotatis pommes recept

Friterade sötpotatisstrips är en delikatess som kombinerar den naturliga sötman i sötpotatis med det krispiga, salta yttre som vi alla älskar hos traditionella pommes frites. Men dessa läckra snacks är mer än bara ett alternativ till pommes frites.

I denna artikel kommer vi att dyka in i fördelarna med att använda sötpotatis, hur du kan variera dina friterade sötpotatisstrips och tips för att få dem perfekt krispiga varje gång

Fördelar med sötpotatis

Sötpotatis är inte bara läckra, de är också packade med näringsämnen. Dessa rotgrönsaker är rika på fiber, vitamin A, vitamin C och kalium. De har också en lägre glykemisk index än vanlig potatis, vilket gör dem till ett bra val för de som vill hålla blodsockernivåerna i schack. Genom att fritera dem behåller de dessa näringsämnen, samtidigt som de får en ljuvlig krispig yta och en mjuk, söt insida.<h2>Varianter på friterade sötpotatisstrips</h2>

Även om saltade friterade sötpotatisstrips är klassiskt läckra, finns det många sätt att krydda dem på. Prova att tillsätta lite kryddig chili, rökig paprika, eller varför inte en söt kanelsockerblandning för en söt och salt smakupplevelse? Experimentet är halva kul med matlagning, och sötpotatisstrips är det perfekta formatet för att prova nya smakblandningar

Tips för perfekt friterade sötpotatisstrips

Nyckeln till perfekt krispiga friterade sötpotatisstrips ligger i temperaturen på oljan och storleken på dina strips. Oljan bör vara tillräckligt het för att snabbt försegla utsidan av sötpotatisen och skapa den krispiga ytan, men inte så het att de bränns. Att skära sötpotatisstripsen i jämn storlek hjälper också till att säkerställa att de tillagas jämnt och blir klara samtidigt. Följ dessa tips, och du kommer att ha perfekt krispiga, gyllene och läckra friterade sötpotatisstrips varje gång.

Fritera sötpotatis pommes recept

Fritera sötpotatis pommes

Dessa friterade sötpotatisstrips är ett fantastiskt alternativ till de traditionella pommes frites och introducerar en unik sötma till ditt måltid. Perfekt som en sidorätt eller snack, dessa krispiga och gyllene strips är säkert en publikfavorit.
4,20 från 5 betyg
Förberedelser 8 minuter
Tillagningstid 7 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Amerikansk
Portioner 4 Portioner
Kalorier 241 kcal

Ingredienser
  

  • 2 stora sötpotatisar
  • 1 liter matolja för fritering
  • Salt efter smak

Gör så här

  • Skala sötpotatisarna och skär dem i tunna strips, ungefär som pommes frites.
  • Hetta upp oljan i en stor kastrull eller en fritös till 180 grader Celsius. Se till att det finns tillräckligt med utrymme i kastrullen så att oljan inte flödar över när du lägger till sötpotatisen.
  • Lägg försiktigt till en handfull sötpotatisstrips i den heta oljan. Fritera dem tills de är gyllene och krispiga, vilket tar cirka 5-7 minuter. Använd en hålslev eller en fritös-korg för att vända dem några gånger under friteringen för jämn brunfärgning.
  • Använd hålsleven eller korgen för att lyfta ut de friterade sötpotatisstripsen och lägg dem på en tallrik klädd med kökspapper för att dränera överflödig olja.
  • Strö över salt medan de fortfarande är varma.
  • Upprepa processen med resterande sötpotatisstrips.
  • Servera de friterade sötpotatisstripsen genast, medan de är varma och krispiga. Perfekt att servera med en krämig dipp eller som ett tillbehör till dina favoriträtter.

Tips

Observera: Var försiktig när du hanterar het olja och se till att barn och husdjur hålls på säkert avstånd under friteringsprocessen.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 241kcal
Keyword fritera sötpotatis
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top