Go Back
+ servings
Fläskytterfilé Sous Vide

Fläskytterfilé Sous Vide

Med sous vide-metoden får du perfekt tillagad fläskytterfilé varje gång. Köttet blir otroligt mört och smakrikt med en perfekt temperatur från kant till kant.
4,35 från 23 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 4 t
Total tid 4 t 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 4 portioner
Kalorier 271 kcal

Ingredienser
  

  • 1 fläskytterfilé ca 800g
  • Salt och peppar till smak
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • Färsk rosmarin och timjan
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  • Förbered sous vide-apparaten och ställ in temperaturen på 62°C.
  • Krydda fläskytterfilén generöst med salt och peppar. Lägg den i en sous vide-påse tillsammans med krossade vitlöksklyftor, rosmarin, timjan och olivolja.
  • Försegla påsen och sänk ner den i sous vide-vattnet. Låt koka i 4 timmar.
  • Efter 4 timmar, ta ut fläskytterfilén från påsen och torka av eventuell vätska. Värm upp en stekpanna på hög värme med lite olja.
  • Stek fläskytterfilén snabbt på alla sidor tills den får en fin, gyllenbrun yta.
  • Låt fläskytterfilén vila i några minuter innan du skär den i skivor. Servera med dina favoritsidor.

Tips

Med denna sous vide-metod kan du vara säker på att få en perfekt tillagad fläskytterfilé varje gång, oavsett hur erfaren du är i köket. Njut!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 271kcal
Keyword Flankstek Sous Vide, Fläskytterfilé Sous Vide, hel fläskytterfilé sous vide
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!