Go Back
+ servings
Flankstek Sous Vide

Flankstek Sous Vide

Sous vide-metoden för flankstek ger en exceptionell mörhet och smak till denna vanligtvis tuffa bit kött. Med rätt tid och temperatur förvandlar du denna budgetvänliga styckdetalj till en gourmetupplevelse.
4,67 från 3 betyg
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 12 t
Total tid 12 t 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenska
Portioner 4 portioner
Kalorier 330 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg flankstek
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 kvist färsk timjan
  • 2 msk olivolja för stekning
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Förbered ditt sous vide-bad och ställ in det på 57°C.
  • Krydda flanksteken med salt och peppar på alla sidor. Lägg sedan i en vakuumförpackning tillsammans med krossad vitlök och örter.
  • Försegla påsen ordentligt och sänk ner den i vattenbadet. Tillaga i 12 timmar.
  • När tiden är ute, ta bort köttet från påsen. Spara några matskedar av vätskan för såsen.
  • Värm en stekpanna med olivolja över hög värme. Stek köttet snabbt på varje sida tills det blir en fin yta.
  • Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär det mot fibrerna. Servera med lite av vätskan på toppen.

Tips

Tips: För en ännu intensivare smak kan du marinera köttet över natten innan du tillagar det sous vide. Använd din favoritmarinad och låt köttet suga upp alla de läckra smakerna.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 330kcal
Keyword Flankstek Sous Vide
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!