Fiskpinnar i Ugn Recept – 9 Serveringsförslag

Fiskpinnar i Ugn

Fiskpinnar är en favorit hos många, speciellt barn, och att tillaga dem i ugnen är ett hälsosammare alternativ till fritering. Ugnstillagning minskar mängden använd olja samtidigt som det bevarar fiskpinnarnas krispiga yta och saftiga inre. Här är en enkel guide för att tillaga fiskpinnar i ugnen.

Serveringsförslag for Fiskpinnar

 1. Klassiskt med Potatismos: Servera fiskpinnarna med krämigt potatismos, en klick ärtor, och en skvätt citron för en traditionell måltid.
 2. Fiskpinnetaco: Använd fiskpinnarna som fyllning i tacos tillsammans med kålsallad, färsk koriander, skivad avokado och en kryddig sås för en rolig twist.
 3. Med Sallad: Servera fiskpinnarna på en bädd av blandad sallad, tärnad tomat, gurka, och en lätt vinaigrette. Ett hälsosamt och fräscht alternativ.
 4. Sandwich med Fiskpinnar: Lägg fiskpinnarna i ett rostat bröd tillsammans med romansallad, tomater, och en kryddig remouladsås för en mättande sandwich.
 5. Fiskpinne Wraps: Fyll en mjuk tortillabröd med fiskpinnar, blandad grönsallad, och en tzatziki-sås för en snabb och läcker måltid.
 6. Med Rostade Rotfrukter: Servera fiskpinnarna med en blandning av rostade rotfrukter som morötter, palsternacka och sötpotatis för en näringsrik och färgglad tallrik.
 7. Fiskpinnar med Dipp: Servera fiskpinnarna med olika dippalternativ som tartarsås, sweet chili-sås, eller en hemgjord dillmajonnäs.
 8. Asiatisk Inspiration: Skapa en asiatisk-inspirerad sida med snabbpicklade grönsaker, som gurka och morot, och servera med en soja- eller teriyakisås.
 9. Med Ris och Curry: För en mer exotisk twist, servera fiskpinnarna med basmatiris och en mild curry eller masala-sås.

Kom ihåg att fiskpinnar är en flexibel ingrediens som kan anpassas till många olika smaker och tillagningsmetoder, så känn dig fri att experimentera med olika kombinationer och smaker.

Fiskpinnar i Ugn

Fiskpinnar i Ugn

Att tillaga fiskpinnar i ugnen är ett enkelt och hälsosamt sätt att njuta av denna populära rätt. Detta tillagningsmetod är inte bara enklare, utan också bättre för att hålla fettinnehållet lågt jämfört med fritering. Smaklig måltid!
5 från 1 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök svenskt
Portioner 5 fiskpinnar
Kalorier 349 kcal

Ingredienser
  

 • 5 Fiskpinnar

Gör så här

 • Förvärm ugnen till 200°C. Vissa ugnar kan behöva en något högre temperatur, beroende på fiskpinnarnas storlek och tjocklek.
 • Klä en bakplåt med bakplåtspapper för att underlätta rengöringen och förhindra att fiskpinnarna fastnar vid plåten.
 • Om du föredrar extra krispighet, kan du lätt pensla bakplåtspapperet med lite olja.
 • Lägg fiskpinnarna på bakplåten i ett enkelt lager. Se till att de inte ligger på varandra för att säkerställa jämn tillagning och krispighet.
 • Sätt in bakplåten i ugnen och tillaga fiskpinnarna i ca 15-20 minuter. Tillagningstiden kan variera beroende på fiskpinnarnas storlek och tjocklek.
 • För bästa resultat, vänd på fiskpinnarna halvvägs genom tillagningstiden för att få en jämn krispig yta på båda sidor.
 • Ta ut fiskpinnarna ur ugnen och servera dem medan de är varma. De kan serveras med en mängd olika tillbehör som potatismos, grönsaker, eller en god sås.

Tips

 • För extra smak och krispighet kan du strö över lite riven parmesan eller örtkryddor innan tillagning.
 • Se till att inte överlappa fiskpinnarna på plåten för att få en jämn krispig yta.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 349kcal
Keyword Fiskpinnar, fiskpinnar i ugn, steka fiskpinnar i ugn
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top