Bakad Potatis i Micro Recept

Bakad Potatis i Micro Recept

Den här metoden för att tillaga bakad potatis i micro är den ultimata lösningen för en snabb och lättlagad måltid, perfekt för de dagar när du har fullt upp men ändå vill ha en näringsrik och mättande rätt.

Tack vare mikrovågsugnen behöver du inte längre vänta på att ugnen ska värma upp eller på den långa tillagningstiden som traditionellt krävs för bakad potatis.

Hur man tillagar Bakad Potatis i Micro

Tillagning av bakad potatis i mikrovågsugnen är otroligt enkel. Efter att ha tvättat potatisen och petat hål på den med en gaffel, penslar du helt enkelt över lite olja och strör över lite salt.

Sedan mikrovågsugnar du potatisen på hög effekt i totalt 10 minuter, vänder på den halvvägs igenom. Låt den vila några minuter innan du skär ett snitt i mitten och fyller den med dina favoritpålägg.

Användning av Bakad Potatis i Micro

Bakad potatis är mycket mångsidig och kan anpassas efter dina personliga smakpreferenser.

Fyll din potatis med traditionella pålägg som gräddfil, ost och gräslök, eller variera den med olika pålägg som till exempel kall currysås eller fetaostsås, för att skapa en helt ny smakupplevelse.

Bakad Potatis i Micro Recept

Bakad Potatis i Micro

Bakad potatis är ett mångsidigt tillbehör som kan fyllas med nästan vad som helst och serveras som huvudrätt eller sidorätt. Men att tillaga den i ugnen kan ta tid. Denna metod för att baka potatis i mikrovågsugnen är en snabb och enkel lösning som inte kompromissar med smak eller textur.
3,67 från 6 betyg
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Måltid potatis, Tillbehör
Kök Svenska
Portioner 1 portion
Kalorier 198 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stor potatis
  • Olja valfri
  • Salt
  • Eventuella pålägg som gräddfil ost, bönor, kryddor, etc.

Gör så här

  • Tvätta potatisen noggrant. Peta några hål runt om på potatisen med en gaffel. Detta kommer att tillåta ånga att undkomma under tillagningen.
  • Placera potatisen på en mikrovågssäker tallrik. Pensla olja över potatisen och strö över lite salt.
  • Tillaga i mikrovågsugnen på hög effekt i 5 minuter. Vänd sedan på potatisen och mikrovågsugna i ytterligare 5 minuter.
  • Ta bort potatisen från mikrovågsugnen (var försiktig, den kommer att vara mycket varm) och låt den sitta i några minuter.
  • Skär ett snitt i mitten av potatisen, kläm på sidorna för att öppna den, och fyll den med dina favoritpålägg.

Tips

Njut av din snabbt tillagade bakade potatis!
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 198kcal
Keyword potatis i micro
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top