Bacon i Micro Recept

Bacon i Micro Recept

Att laga bacon i micro är ett utmärkt sätt att minska på stök och oreda, särskilt när du har bråttom. Det kan vara en del av en läcker frukost eller användas som tillbehör till en huvudrätt.

Om du letar efter ett effektivt sätt att laga bacon med mindre röra, mindre rengöring och mindre tid, är det här metoden för dig!

Förbereda bacon för mikrovågsugn

Att laga bacon i mikrovågsugnen kräver lite förberedelse, men det är fortfarande en ganska enkel process. För det första måste du förbereda din tallrik. Täck tallriken med tre till fyra lager hushållspapper för att absorbera all överflödig fett som kommer från bacon under tillagningen.

Koktiden för bacon i mikrovågsugnen

Det är viktigt att notera att varje mikrovågsugn är annorlunda och att tillagningstiderna kan variera. Generellt sett tar det ungefär 3-4 minuter att laga bacon till en tillfredsställande krispighet.

Men det bästa är att börja kontrollera baconet efter 3 minuter och sedan fortsätta tillaga det i 30 sekunders intervaller tills det uppnår önskad krispighet.

Användning av Bacon i andra Rätter

Bacon i mikro kan användas på många olika sätt. Förutom att vara en grundläggande frukostmat kan det också användas som ett smakrikt tillskott till sallader, hamburgare och smörgåsar.

Du kan till och med strimla det och använda det som en smakfull topping för soppor eller potatisrätter. Till exempel kan du använda det som en extra ingrediens i vår tidigare recept på Bakad potatis i micro.

Mångsidigheten med Mikrovågsugnen

Mikrovågsugnen är ett ovärderligt verktyg i köket. Från att värma upp rester till att laga fullständiga måltider, dess mångsidighet gör det till en oumbärlig apparat.

Det är viktigt att vi utnyttjar dess fulla potential och utforskar olika sätt att laga mat, såsom denna metod för att laga bacon. Du kan till och med prova att laga andra typer av kött eller grönsaker i din mikrovågsugn!

Bacon i Micro Recept

Bacon i Micro

Att laga bacon i mikrovågsugnen är snabbt, enkelt och innebär mindre städning. Perfekt för när du vill ha krispigt bacon utan besväret av att steka det.
5 från 1 betyg
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 4 minuter
Total tid 6 minuter
Måltid Frukost
Kök Amerikansk
Portioner 6 skivor
Kalorier 43 kcal

Ingredienser
  

  • 6 skivor bacon

Gör så här

  • Lägg tre till fyra lager hushållspapper på en tallrik. Placera dina baconskivor på pappret, men se till att de inte överlappar.
  • Täck baconet med ett annat lager av hushållspapper.
  • Mikrovågsugn på hög effekt i 3-4 minuter. Kontrollera baconet efter 3 minuter – om det inte är så krispigt som du vill ha det, fortsätt att mikrovågsugn det i ytterligare 30 sekunders intervaller tills det är till din önskade krispighet.
  • Använd tång för att försiktigt flytta det kokta baconet till en tallrik och låt det svalna lite innan du äter det.

Tips

Mikrovågsugnar varierar, så du kanske behöver justera tillagningstiden beroende på din specifika apparat.
Gustav Hassert

Nutrition

Kalorier: 43kcal
Keyword bacon, potatis i micro
Dela på PinterestMention @SwedEats or tag #SwedEats!

🤞 Nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, recepten och exklusiva erbjudanden genom att prenumerera på vårt exklusiva nyhetsbrev.

Läsa: Integritetspolicy

Scroll to Top